ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Nέες θεραπευτικές εξελίξεις στη Μεσογειακή Αναιμία

Share it:

Ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Κορινθίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, ενημερωτική ομιλία, που έγινε στις 23-2-2014 στο μικρό θεατράκι του Δημαρχείου Κορίνθου, με θέμα...«Νεώτερα δεδομένα στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Μεσογειακής Αναιμίας»

Προσκεκλημένη ομιλήτρια:η Dr Καλλισθένη Φαρμάκη, Αιματολόγος, πρ. Διευθύντρια Μονάδας Μεσογειακής Γ. Ν. Κορίνθου.
Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στη θεραπευτική αντιμετώπιση της Μεσογειακής Αναιμίας, που συνετέλεσε όχι μόνο στη παράταση του προσδόκιμου επιβίωσης αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Θαλασσαιμικών.

Η πρόληψη των επιπλοκών με τη χρήση νέων δεικτών όπως ο ελεύθερος τοξικός σίδηρος του πλάσματος (LPI) και ο μη συνδεδεμένος με τη Τρανφερίνη σίδηρος (NTBI) ή ακόμα ο προσδιορισμός του φορτίου σιδήρου με μαγνητική τομογραφία στο πάγκρεας και στην υπόφυση εκτός από τη καρδιά και το συκώτι, επισημάνθηκαν στο τελευταίο διεθνές συνέδριο Θαλασσαιμίας, όπου η Μονάδα της Κορίνθου συμμετείχε με προφορική ανακοίνωση.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα συνδυασμού των φαρμάκων αποσιδήρωσης για καλλίτερα θεραπευτικά αποτελέσματα καθώς και η θεραπεία με αντιοξειδωτικά τα οποία σύμφωνα με εμπεριστατωμένες μελέτες βελτιώνουν τη καρδιακή, ηπατική και τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων. Τόσο η μεσογειακή διατροφή όσο και η άσκηση συμβάλουν θετικά στη τόνωση του οργανισμού.

Τέλος δόθηκαν ελπιδοφόρα μηνύματα όσον αφορά στη γονιδιακή θεραπεία της θαλασσαιμίας. Ο δρόμος έχει ανοίξει και διεθνώς τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Ο 1ος ασθενής με θαλασσαιμία που υποβλήθηκε στη Γαλλία σε γονιδιακή θεραπεία πριν από 5 χρόνια είναι σήμερα χωρίς μεταγγίσεις αίματος και χωρίς επιπλοκές. Άλλοι 3 ασθενείς στις ΗΠΑ έχουν δείξει καλά αποτελέσματα. Μέσα στο 2014 θα ξεκινήσει η εφαρμογή και στην Ελλάδα στο Κέντρο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη της Ευαγγελίας Γιαννάκη σε συνεργασία με τον καθηγητή Γιώργο Σταματογιαννόπουλο από το πανεπιστήμιο του Seattle στην Ουάσιγκτον.

(Dr Καλλισθένη Φαρμάκη,Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Μ.Α.Ν.Κ. :Ελένη Μήτσου, Γραμματέας:Χριστίνα Κλάρα Γιάννη)

Από τους τοπικούς φορείς της Κορίνθου μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Πάτερ Αθανάσιος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου.
Ο κ. Βασίλης Νανόπουλος πρόεδρος εμπορικού επιμελητηρίου Κορίνθου.
Ο κ. Σωτήριος Δαμασκηνός πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου, συνοδευόμενος από την σύζυγό του.
Ο πρόεδρος κ. Στάθης Ποτήρης και η γραμματέας του Σωματείου ατόμων με αναπηρία Κορίνθου (Α.Μ.Ε.Α.).

Η Dr Χριστίνα Παππά – Βιοπαθολόγος, υπεύθυνη του τμήματος Αιμοδοσίας. H Dr. Ιωάννα Τζούμαρη - Γενική Ιατρός, υπεύθυνη του τμήματος Μονάδας Μεταγγίσεων Μεσογειακής Αναιμίας Οι νοσηλεύτριες της μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και νοσηλευτικό προσωπικό άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου Κορίνθου. Επίσης τα μέλη μας ,οι συγγενείς και οι φίλοι αυτών.

Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση –ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πάσχοντες από θαλασσαιμία (ιατρικά, κοινωνικά).

Όλοι άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα μας, στο αγώνα μας για την επίλυσή τους και ευελπιστούν σε επόμενη πρόσκληση του Συλλόγου ακόμα πιο πολλά άτομα να προσέλθουν, τόσο από τους τοπικούς φορείς όσο και από τους πολίτες της Κορινθίας.
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση