GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες

Ο διεθνής μεσολαβητής Λάχνταρ Μπραχίμι δήλωσε σήμερα πως οι πρώτοι δύο γύροι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία δεν σημε...


Ο διεθνής μεσολαβητής Λάχνταρ Μπραχίμι δήλωσε σήμερα πως οι πρώτοι δύο γύροι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία δεν σημείωσαν αρκετή πρόοδο, αλλά είπε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ημερήσια διάταξη ενός τρίτου γύρου σε ημερομηνία που δεν προσδιορίστηκε.
Είπε πως η τελευταία σύνοδος του δεύτερου γύρου των συνομιλιών ήταν «τόσο επίπονη όπως και όλες οι συναντήσεις που είχαμε, αλλά συμφωνήσαμε σε μια ημερήσια διάταξη για τον τρίτο γύρο όταν γίνει», αναφερόμενος στα σημεία που θα συζητηθούν και που περιλαμβάνουν τη βία και την τρομοκρατία, το μεταβατικό κυβερνητικό σώμα, τους εθνικούς θεσμούς και την εθνική συμφιλίωση.
«Ζητώ συγγνώμη γιατί αυτοί οι δύο γύροι δεν απέφεραν πολλά», είπε, προσθέτοντας πως η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε την εισήγησή του στον επόμενο γύρο των συνομιλιών οι δύο πλευρές να ασχοληθούν με την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» την πρώτη ημέρα και με το μεταβατικό κυβερνητικό σώμα τη δεύτερη.
Δεν τηρούνται οι αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου
Η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν τηρούν ακόμη βασικές αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, παρά την εκκένωση πολιορκημένων κατοίκων από την παλιά πόλη της Χομς, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ Πέτερ Μάουρερ επικαλέστηκε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η εκκένωση εκφράζοντας την ανησυχία του.
Οι διαπραγματεύσεις της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου και της ΔΕΕΣ στη διάρκεια του περασμένου χρόνου δεν είχαν καταφέρει να οδηγήσουν σε μία "σημαντική πρόσβαση ή σε μία στέρεη δέσμευση για σεβασμό των βασικών αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Αυτό το μοτίβο ακολουθήθηκε πάλι στη Χομς στη διάρκεια της εβδομάδας", ανέφερε σε μια δήλωση ο Μάουρερ.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση