GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς δημοψήφισμα η Κριμαία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το κοινοβούλιο της αυτόνομης Δημοκρατίας της Κ...


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το κοινοβούλιο της αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το RΤ, το κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα προκειμένου να «ενισχυθεί η αυτονομία της Κριμαίας και να επεκταθούν οι εξουσίες της».
Η Κριμαία μοιάζει με καζάνι που «βράζει» καθώς είχε προηγηθεί κατάληψη της έδρας της τοπικής κυβέρνησης και του κτιρίου του κοινοβουλίου από ενόπλους. Χθες, στην περιοχή είχαν συγκρουστεί υποστηρικτές της νέας ηγεσίας και φιλορώσοι οπαδοί της απόσχισης.
Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Βαρσοβία εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χέιγκελ δήλωσε ότι η Μόσχα θα πρέπει να είναι διαφανής σχετικά με τις στρατιωτικές της ασκήσεις κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να αποφύγει να κάνει κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν ή «να οδηγήσουν σε λάθος υπολογισμούς αυτή την ευαίσθητη περίοδο».
Την ίδια ώρα, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό του φιλοευρωπαίου Αρσένι Γιατσένιουκ στην θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης.
Ο 39χρονος Γιατσένιουκ, στέλεχος του κόμματος «Πατρίδα» της ηγερίας της Πορτοκαλί Επανάστασης Γιούλιας Τιμοσένκο, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας και Εξωτερικών της Ουκρανίας, τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας η οποία θα κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση