GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χήρα του (συμβούλου του ΓΑΠ) Τ. Σιόπα επικεφαλής της καμπάνιας για τον Τσίπρα!

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να συναντήθηκε και να φωτογραφήθηκε στη Ρώμη με τα στελέχη της (εξαϋλωμένης) «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», στο πα...

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να συναντήθηκε και να φωτογραφήθηκε στη Ρώμη με τα στελέχη της (εξαϋλωμένης) «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», στο παρασκήνιο όμως άλλα συμβαίνουν. Την καμπάνια σε ιταλικό και ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει αναλάβει μια κυρία με πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την κυρία Barbara Spinelli η οποία ακούγεται κατ' αρχάς άγνωστη στην ελληνική κοινή γνώμη. Κι όμως, είναι η χήρα του Padoa Schioppa ο οποίος (για να θυμηθούμε) θήτευσε ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου (όταν εκείνος έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 που πέθανε από ανακοπή καρδιάς και στην κηδεία του πήγε ο (τότε υπ. Οικονομικών) Γ. Παπακωνταντίνου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επιβαρύνοντας με 30.000 ευρώ το ελληνικό δημόσιο.

Ο Schioppa έγινε γνωστός στην κοινή γνώμη της Ιταλίας το 2007, όταν ως υπουργός Οικονομίας του Πρόντι ζήτησε από τις ιταλικές οικογένειες να διώχνουν τα παιδιά τους μόλις γίνονται 18 ετών. Και στην Ελλάδα όταν ήρθε έλεγε ότι η κρίση θα κρατήσει για χρόνια και ότι η μνημονιακή πολιτική της φορολογίας και της μείωσης δαπανών πρέπει να εφαρμοστεί με αυστηρότητα.

Τώρα λοιπόν η κυρία Spinelli (που κατά τον γερουσιαστή Fernando Rossi έχει δημιουργήσει στην Ιταλία το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα “Σιωνιστικό Πανεπιστήμιο” όπου η ίδια είναι Πρύτανης) πρωταγωνιστεί στην "κίνηση" "διανοουμένων" της Ιταλίας για πανευρωπαϊκή καμπάνια υποστήριξης της υποψηφιότητας του Α. Τσίπρα στην προεδρία της ΕΕ. Η Barbara Spinelli έδωσε μάλιστα πρόσφατα και μια συνέντευξη στην εφημερίδα “Αυγή”, που αναπαρήγαγαν η “La Repubblica” και άλλα ιταλικά ΜΜΕ, όπου κάνει την αγιογραφία του κ. Τσίπρα και ανακοινώνει τη δημιουργία μιας λίστας υποστήριξης του και στην Ιταλία, τονίζοντας: “Δεν θα πρέπει να βασίζεται σε παλιά κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά κάτι που να ταρακουνήσει τη συνείδηση της κοινωνίας με στόχο την ένωση των δυνάμεων που κτύπησε η κρίση. Για μια άλλη Ευρώπη, εναντίον της austerity και των νέων εθνικισμών ”!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση