GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άκαιρη είσοδο της χώρας σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο

Σε αβεβαιότητες που εμποδίζουν την πιο δυναμική ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στη χώρα και ειδικά την επέκταση της καταναλωτικής...


Σε αβεβαιότητες που εμποδίζουν την πιο δυναμική ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στη χώρα και ειδικά την επέκταση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναφέρεται η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές της τράπεζας η πιο σημαντική από αυτές τις αβεβαιότητες είναι αυτή που προκύπτει από τη διαφαινόμενη άκαιρη είσοδο της χώρας σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και το θεωρούμενο ενδεχόμενο περιορισμού των δυνατοτήτων της κυβέρνησης για απρόσκοπτη συνέχιση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος ανάκαμψης από το 2014, μετά τη σημαντική πτώση του ΑΕΠ την τελευταία τετραετία.
Πάντως, οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας από το 2014 ενισχύονται αποφασιστικά από τα στοιχεία της οικονομικής συγκυρίας που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ υπογραμμίζουν πως η πιο σημαντική εξέλιξη το 2013 ήταν η μεγάλη καθαρή αύξηση της απασχόλησης των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία προήλθε από την εκλογίκευση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας μετά το 2012.
Σύμφωνα με την Alpha Bank, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι ανά τον κόσμο επενδυτές στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και δεν δίστασαν να επενδύσουν στη χώρα σημαντικά κεφάλαια στις τράπεζες (στα πλαίσια της ανακεφαλαιοποίησης), στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, στο ελληνικό χρηματιστήριο και ακόμη και με άμεσες επενδύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση