GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Πολεμικό Ναυτικό θα μεταφέρει Σέρβους Μισθοφόρους σε «ειρηνευτικές αποστολές»!

Πριν από δεκαπέντε χρόνια οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας μπήκαν στο στόχαστρο των «ανθρωπιστικών επεμβάσεων» των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε.. Αποτέλεσα...

Πριν από δεκαπέντε χρόνια οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας μπήκαν στο στόχαστρο των «ανθρωπιστικών επεμβάσεων» των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε.. Αποτέλεσαν θύματα των ημιπυρηνικών βομβών των ιμπεριαλιστικών...
στρατευμάτων και αλέστηκαν στους μύλους εθνικιστικών συγκρούσεων που καθοδήγησαν ηγέτες που συνδιαλλέγονται με της Δύση πριν πεταχτούν στα Διεθνή Δικαστήρια. Προηγουμένως καθοδήγησαν εθνοκαθάρσεις, σφαγές αμάχων, προκαλώντας φρίκη, καταστροφή, ανύποτο δράμα και προσφυγιά.

Ο λαός μας στάθηκε με μαχητικό τρόπο ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και προσπάθησε να μπλοκάρει την συμμετοχή των ελληνικών στρατευμάτων, να βάλει φραγμό στις επιλογές της κυβέρνησης Σημίτη που βοήθησε τα μέγιστα την νατοική επέμβαση. Το ελληνικό αστικό κατεστημένο ήθελε και πήρε μερίδιο από τη λεία των Βαλκανιών, απέκτησε εκατοντάδες επιχειρήσεις, επένδυσε και κατοχύρωσε σημαντική θέση στην Αγορά των Βαλκανιών, που θεωρήθηκαν ζωτικός του χώρος!

Δεκαπάντε χρόνια μετά, η σερβική αστική τάξη, επιχειρεί να βγει από το περιθώριο και να ενταχθεί στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η Σερβία από θύμα μετατρέπεται σε θύτη των νεών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ή για να είμαστε πιο ακριβείς με την νεοταξική ορολογία, στις «ειρηνευτικές αποστολές»!

“Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά και με συνέπεια την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας”, τόνισε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από την συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του Nebojsa Rodic. Μεταξύ άλλων οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να αναλάβει το ελληνικό ΠΝ την μεταφορά σερβικών δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές. Από την πλευρά του ο Σέρβος υπουργός Άμυνας τόνισε: Στην ουσιαστική συζήτηση που είχα με τον κ. Αβραμόπουλο συμφωνήσαμε για την εκτέλεση των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει. Θα υπογράψουμε τεχνική συμφωνία για την χρησιμοποίηση της πολυμερούς συνεργασίας στο ναυτικό τομέα για τη μεταφορά σερβικών δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές. Ο στρατός της Σερβίας γίνεται όλο και περισσότερο σεβαστός συμμέτοχος στο παγκόσμιο γίγνεσθαι στο σκοπό της διατήρησης της ειρήνης. Εξετάζουμε τη συμμετοχή αξιωματικών μας στην Ευρωπαϊκή επιχείρηση ATLANTA στο Κέρας της Αφρικής”.

Να θυμήσουμε ότι εκτός των 120 μισθοφόρων του Στρατού της Σερβίας, που συμμετέχουν στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ, γνωστή σαν «Unifil», στον Λίβανο, μικρότερες ομάδες Σέρβων στρατιωτών συμμετέχουν σε οκτώ πολυεθνικές «ειρηνευτικές αποστολές» του ΟΗΕ ανά τον κόσμο.

Εμείς θεωρούμε ότι όχι μόνο πρέπει τώρα το εργατικό-αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό κίνημα να λάβει σοβαρές πρωτοβουλίες συννενόησης και οργάνωσης κοινών αγώνων ενάντια στις κυβερνήσεις της άγριας ταξικής επίθεσης, του ακράιου κρατικού αυταρχισμού και του πολέμου. Ο κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός επιβάλλει παντού τα ίδια βάρβαρα ταξικά μέτρα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κερδοφορίας της κάθε αστικής τάξης, οι οποίες συνεννώνονται σε επίπεδο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για να επιτεθούν παγκόσμια και να κατοχυρώσουν τα ιμεπριαλιστικά τους συμφέροντα.

Αν ερμηνεύουμε σωστά την τελευταία συμφωνία, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου των Υπουργών Πολέμου της Ε.Ε. και την απειλή κατά του εξεγερμένου λαού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενδεχομένως στο όχι πολύ μακρινό μέλλον να δούμε την 71η Αερομετφερόμενη Ταξιαρχία που δρα στο πλαίσιο του Βαλκανικού τμήματος του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ να εισβάλλει μαζί με τον σερβικό στρατό σε οποιαδήποτε χώρα ο λαός της αμφισβητεί την αστική Τάξη και Ασφάλεια.

Πρέπει επομένως και εμείς, ως κοινωνικά κινήματα να συντονιστούμε στο πλαίσιο των Βαλκανίων και του Αιγαίου, για να κινηθούμε στην κατεύθυνση της μαχητικής αμφισβήτησης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση