GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλεία: Δεν κλείνει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας!

«Δεν κλείνει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας», αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο του ...

«Δεν κλείνει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας», αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο του Πύργου, ο διοικητής κ. Βασίλης Δημόπουλος, με τον Δήμαρχο ...
Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Βασίλη Μιχαλόπουλο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου.

Τα όσα προέκυψαν από την συνάντηση της περασμένης Τρίτης στο Νοσοκομείο του Πύργου, περί κλεισίματος της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και της δημιουργίας μίας Μαιευτικής κλινικής στο Νοσοκομείο του Πύργου για ολόκληρο το Νομό, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Δεν υπάρχει σχέδιο μεταφοράς

Εξ αυτού του γεγονότος και προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα αλλά και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, επιδιώχθηκε η χθεσινή συνάντηση, η οποία έγινε σε καλό κλίμα. Στη συνάντηση επρόκειτο να παρευρεθεί και ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέανδρος Καλογεράκος, ο οποίος ωστόσο είχε ανειλημμένη υποχρέωση στην 6η ΥΠΕ.

Αυτό που ξεκαθαρίστηκε στη χθεσινή συνάντηση, είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο μεταφοράς της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αντίθετα ο στόχος είναι να στηριχθούν και να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές, ενώ ο κ. Λυμπέρης τόνισε ότι υπάρχουν δύο Νοσοκομεία τα οποία θα αλληλοσυμπληρώνονται για να καλύπτουν τις ανάγκες του Νομού.

Άντεξε στα δύσκολα

Ξεκάθαρη και με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση είναι η δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο οποίος τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς»:

«Από τη συνάντηση αυτό που προέκυψε, είναι ότι δεν υπάρχει πρόθεση από πουθενά να κλείσει τμήμα ή Νοσοκομείο στο Νομό. Συμφωνούν όλοι, ότι τα Νοσοκομεία και όλες οι κλίνες πρέπει να λειτουργούν, σε ένα πλαίσιο αλληλοεπικάλυψης και δεν είναι στα σχέδια στο μέλλον να μεταφερθεί κάποιο τμήμα ή Νοσοκομείο. Σε ότι αφορά τη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, εγώ θα συνιστούσα να επικρατήσει ψυχραιμία και συλλογικότητα και να τονίσω ότι δεν μπορεί κανείς να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι στις πλάτες των συναδέλφων και κυρίως στις πλάτες του λαού της Ηλείας που χρειάζεται το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε και να κρατήσουμε το Νοσοκομείο όρθιο».

Σκληρή γλώσσα

Ο κ. Μιχαλόπουλος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό, που είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του για τη μεταφορά της Μαιευτικής κλινικής και ανέφερε: «Η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, λειτούργησε και παρέμεινε ζωντανή σε δυσκολότερους καιρούς, με δύο γιατρούς, τον Ανδρέα Αντωνιάδη που συνταξιοδοτήθηκε και τον αείμνηστο Ζαν Σαντέκ, που κάλυπταν πολλές φορές αφιλοκερδώς, την εφημερία για όλο το μήνα. Αυτά τα περί επιχειρησιακών σχεδίων είναι αρλούμπες και κανείς δεν έχει διορίσει κανέναν, να καθορίζει από μόνος του, τι θα λειτουργήσει και τι όχι και πως θα λειτουργήσει. Στην περίπτωση αυτή, εάν κάποιος δεν θέλει να δουλέψει και να προσφέρει, τότε να παραιτηθεί αύριο το πρωί. Δεν θα δεχτούμε στο μέλλον αποφάσεις και τελεσίγραφα, από άτομα που αυτοδιορίζονται ρυθμιστές της λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων στο Νομό Ηλείας. Τέτοιες κινήσεις είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό».

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση