GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άδωνις: Δεν έχουμε καμία ευθύνη αν κλείσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αντιμέτωπος με την ποινή της «αποβολής» από τη διεθνή οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) σύμ...


Αντιμέτωπος με την ποινή της «αποβολής» από τη διεθνή οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, μετά την προσωρινή δικαστική απόφαση η οποία ακυρώνει τον διορισμό του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβούλιου, ανατρέποντας τις συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με τον διεθνή οργανισμό αλλά και την επιχείρηση «σωτηρίας» του υπερχρεωμένου νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ιδιοκτησίας του ΕΕΣ.

«Ο ειρηνοδίκης, το ειρηνοδικείο, ως βεβαίως έχουν κάθε δικαίωμα, έκριναν ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει έννομο συμφέρον πάνω στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και ως εκ τούτου, ακύρωσαν όλο το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε προτείνει η κυβέρνηση, διορίζοντας εκ νέου πρόσωπα από το παρελθόν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σεβόμαστε την απόφαση του ειρηνοδικείου που έκρινε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει έννομο συμφέρον, και άρα δεν πρέπει να μας απασχολεί ούτε εάν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποβληθεί από τον Διεθνή Οργανισμό, ούτε εάν το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» κλείσει. Πειθαρχώντας λοιπόν σε αυτή την απόφαση, εμείς δηλώνουμε ότι δεν έχουμε από σήμερα καμία απολύτως ευθύνη» δήλωσε αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Το υπουργείο Υγείας άσκησε έφεση κατά της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης.

Με προηγούμενη απόφασή του το ειρηνοδικείο είχε διορίσει προσωρινό ΔΣ, με πρόεδρο τον πρέσβη, κ. Διονύσιο Κοδέλλα. Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα λοιπά μέλη της προσωρινής διοίκησης είχαν γίνει απολύτως αποδεκτά από τον διεθνή οργανισμό ως συνομιλητές και εγγυητές για λογαριασμό του ΕΕΣ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία διοικητικής αποβολής του ελληνικού φορέα από την διεθνή οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού, διαδικασία η οποία κατά κοινή ομολογία θα αποτελούσε μια μαύρη σελίδα του ΕΕΣ και της χώρας.

Παράλληλα, όπως παραδέχονται κύκλοι του υπουργείου Υγείας η συγκεκριμένη εξέλιξη δρομολόγησε ουσιαστικά και μια σοβαρή προσπάθεια για τη σωτηρία του «Ερρίκος Ντυνάν». Έπειτα από ένα μακρύ διάστημα οικονομικών ατασθαλιών που οδήγησαν σε ένα υπερχρεωμένο νοσοκομείο, με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι επί μήνες όπως βεβαίως και οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ, ο τραπεζικός Όμιλος Πειραιώς κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Πλέον όλη αυτή η προσπάθεια τινάχθηκε στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στο διάστημα της θητείας του έχει κληθεί να ασχοληθεί επανειλημμένως με τον ΕΕΣ και το «Ντυνάν». Η Τράπεζα Πειραιώς έστειλε έγγραφο στον Υπουργό Υγείας με το οποίο τον ενημερώνει ότι αποχωρεί από το εγχείρημα για τη διάσωση του Ερρίκος Ντυνάν.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση