GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χατζηδάκης: Αν οι Ελληνες είμαστε χουβαρντάδες, να κάνουμε κίνημα υπέρ της ακρίβειας

Πιστός στις προτάσεις του ΟΑΣΑ, για την απελευθέρωση των αγορών σε προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά όχι με…


Πιστός στις προτάσεις του ΟΑΣΑ, για την απελευθέρωση των αγορών σε προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά όχι με…

θρησκευτική ευλάβεια εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, αφού όπως είπε η Εκθεση δεν είναι Ευαγγέλιο.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ των αλλαγών, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μοναδικό «όπλο» είναι ο ανταγωνισμός. «Δεν μπορούμε να πυροβολούμε τις τιμές για να πέφτουν, υπάρχουν καρτέλ και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που είναι θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των δικαστηρίων, αλλά υπάρχουν και τα νομοθετημένα καρτέλ, φραγμοί που δεν επιτρέπουν σε περισσότερους παίκτες να μπουν για να έχει ο πολίτης περισσότερες επιλογές» σημείωσε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο θέμα της απελευθέρωσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε «Θα κάνουμε κίνημα υπέρ της ακρίβειας στο τέλος;», ενώ συμπλήρωσε: «Αν θέλουμε, να πούμε ότι είμαστε εμείς οι Ελληνες χουβαρντάδες και θέλουμε να πληρώνουμε ακριβότερα. Τα ΜΗΣΥΦΑ στη Ελλάδα, και σε άλλες χώρες που δεν έχει ανοίξει το σύστημα πωλούνται ακριβότερα κατά 27,6% ανά μονάδα δραστικής ουσίας. Πράγματι, υπάρχουν και θέματα δημόσιας υγείας, αλλά δεν μπορεί να μειώνεται το επίδομα να του Ελληνα αναπήρου κι αυτός να πρέπει να αγοράζει ΜΗΣΥΦΑ ακριβότερα κατά 27,6% από τον Βρετανό και τον Ολλανδό».

on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση