GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καρδινάλιος» των αυτογκόλ στη ΝΔ ο Παπαμιμίκος...

Σε επικίνδυνες ατραπούς έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία ο γραμματέας της Ανδρέας Παπαμιμίκος που με τις πράξεις, τις επιλογές και τα λάθη...

Σε επικίνδυνες ατραπούς έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία ο γραμματέας της Ανδρέας Παπαμιμίκος που με τις πράξεις, τις επιλογές και τα λάθη του κατάφερε μέσα στους επτά μήνες που βρίσκεται στη θέση αυτή να εξελιχθεί στον μοιραίο παράγοντα, ο οποίος δίκην καρδιναλίου δρα καταστροφικά για το κόμμα.
Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που τον αποκαλούν «Τασούλα Νο2». Οπως κατά την περίοδο έως το 2012 ο Κώστας Τασούλας, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποδείχθηκε υπεύθυνος για τις διαλυτικές δυσλειτουργίες, την ανυπαρξία σχεδιασμού και συντονισμού σε επίπεδο βουλευτών, έτσι και ο κ. Παπαμιμίκος είναι τώρα το επόμενο πρόσωπο που με τις ανεπάρκειες, τις ίντριγκες και τις δολιότητες προκαλεί τεράστια ζημιά στον κομματικό ιστό της Ν.Δ.
Κορυφή του παγόβουνου είναι οι αποτυχημένες κινήσεις του στο θέμα των δημοτικών εκλογών, οι καθυστερήσεις και η αδυναμία να συγκρατήσει τους «αντάρτες» απέναντι στην επίσημη κομματική πρόταση σε πολλούς δήμους. Από τη μία, οι γκρίνιες στην Κ.Ο. και, από την άλλη -και κυρίως εκεί-, στα χαμηλότερα στρώματα του κομματικού μηχανισμού έχουν αυξηθεί, καθώς οι «διαμαρτυρόμενοι» του καταλογίζουν ανευθυνότητα και ανικανότητα, ενώ χαρακτηρίζουν «απόλυτα λανθασμένη επιλογή» την απόφασή του να μη δοθούν στηρίξεις ή χρίσματα, αποσυντονίζοντας υποψηφίους και ψηφοφόρους.

Η τακτική του
Σύμφωνα με παροικούντες τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., ο κ. Παπαμιμίκος (που κατά έναν περίεργο τρόπο περισσότερο απ' όλα δείχνει ότι, αν και γραμματέας κόμματος, ενδιαφέρεται να εκτελεί πειθήνια τις επιθυμίες του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη) έχει αποκλείσει από το κέντρο λήψης αποφάσεων όλα τα παλαιά έμπειρα στελέχη και στηρίζεται μόνο σε μια ομάδα κάποιων συνεργατών που τον ακολούθησαν από την ΟΝΝΕΔ, έχοντας μετατρέψει σε «τσιφλίκι» του το κόμμα, βάζοντας πολλά «αυτογκόλ» και εκθέτοντας αναπόφευκτα και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Μόνο τους χειρισμούς του στην υπόθεση των υποψηφίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να δει κανείς, είναι εύκολο να διαπιστώσει τις προφανείς αδυναμίες του. Ο τρόπος που μεθόδευσε τις υποψηφιότητες ώστε να επιβάλει τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την περιφέρεια ήταν εγκληματικός αν όχι δόλιος. Αποτέλεσμα της «επιμονής» του είναι να κατέρχονται με δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια τόσο ο κ. Τζιτζικώστας όσο και ο Γιάννης Ιωαννίδης, οδηγώντας το κόμμα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Μάλιστα, ο κ. Ιωαννίδης επικαλείται «κακό χειρισμό» και μεγάλη καθυστέρηση στις αποφάσεις του γραμματέα, με τον οποίο φέρεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε έντονο διαπληκτισμό στα γραφεία του κόμματος.
Αλλά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στις υπόλοιπες περιοχές, οι διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο του Ανδρέα Παπαμιμίκου είναι πολλές, αφού η Νέα Δημοκρατία έρχεται τελευταία και καταϊδρωμένη -ψάχνοντας ακόμη τους κατάλληλους και αφού ήδη έχει εισπράξει αρκετές αρνήσεις-, ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα έχουν ανακοινώσει τους υποψηφίους τους και έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα. Ακόμη και για τον Δήμο της Αθήνας το αδιέξοδο και η αρνητική εικόνα για τη Ν.Δ. που έχει προκληθεί οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στους δικούς του προβληματικούς χειρισμούς.

Ομως, και για τις περιοδείες που κάνει το τελευταίο διάστημα ο γραμματέας, οι συνομιλητές του δεν έχουν να πουν και τα καλύτερα λόγια. Σε αρκετές από αυτές δείχνει αδιάφορος και βιαστικός να ολοκληρώσει την «υποχρέωσή» του, μοιάζοντας περισσότερο να κάνει αγγαρεία, συχνά μάλιστα ασχολούμενος με το κινητό του τηλέφωνο και χωρίς να δίνει σημασία στα τοπικά στελέχη που του παραθέτουν τα προβλήματά τους. Περισσότερο τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει τον δικό του «στρατό».
Κακή εντύπωση για το πρόσωπό του είχαν σχηματίσει και οι πρόεδροι των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους είχε καλέσει τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου χρόνου στα γραφεία του κόμματος για να συζητήσουν, αλλά τελικά ο ίδιος δεν πήγε ποτέ, αφού ακόμη δεν ήταν... έτοιμος για να μιλήσουν για τις εκλογές.

Οι καταγγελίες και η νοθεία στις κάλπες της ΟΝΝΕΔ
Ο 34χρονος Λαρισαίος εκκολαπτόμενος πολιτικός (κατ' ορισμένους δεν θα έλεγε όχι σε ένα κοινοβουλευτικό έδρανο για τις επόμενες εκλογές) έως και το 2006 ήταν το Νο1 της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Τότε βγήκε στη δημοσιότητα η εμπλοκή της «γαλάζιας» νεολαίας σε υπόθεση με αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες -όπως ο ίδιος υποστήριζε- δημιουργήθηκαν προκειμένου η οργάνωση να έχει ΑΦΜ και να μπορεί να διοργανώνει εκδηλώσεις. Τελικά η σύσταση της ΟΝΝΕΔ Α.Ε. (αστική εταιρία) δεν οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ο κ. Παπαμιμίκος αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Επιπροσθέτως, έχει διατελέσει συνεργάτης του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη και μετά μέλος στα διοικητικά συμβούλια της ΕΥΑΘ και της Τραμ Α.Ε.

Ως υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ το 2010 είχε κατηγορηθεί από τους αντιπάλους του για «νοθεία» και «προπηλακισμούς» κατά την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο. Οπως είχαν καταγγείλει συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου Κώστα Χατζή, στο εκλογικό τμήμα του Βελλίδειου Θεσσαλονίκης ο εκλογικός αντιπρόσωπός τους είχε ξυλοκοπηθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η κάλπη για πέντε ώρες είχε μείνει «αφύλακτη», με αποτέλεσμα μέσα σε μισή ώρα να ψηφίσουν... 1.500 άτομα!
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κ. Παπαμιμίκου: «Θεμελιώδης αντίληψη για εμένα είναι πως η πολιτική πρέπει να αποτελεί το αποτέλεσμα της σύνθεσης διαφορετικών ιδεών, αντιλήψεων και γενεών, μια και πιστεύω πως ουσιαστικά νέος είναι εκείνος που εκπροσωπεί φρέσκιες ιδέες και σύγχρονες λογικές». Πράγματα που αρκετοί μέσα από την παράταξη αμφιβάλλουν ότι αυτός διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση