GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε περιορισμό ο ακτιβιστής Μπουλάτοφ

Ο ακτιβιστής της ουκρανικής αντιπολίτευσης Ντμίτρο Μπουλάτοφ ο οποίος απήχθη στις 22 Ιανουαρίου και βασανίστηκε επί μια εβδομ...

Ο ακτιβιστής της ουκρανικής αντιπολίτευσης Ντμίτρο Μπουλάτοφ ο οποίος απήχθη στις 22 Ιανουαρίου και βασανίστηκε επί μια εβδομάδα από ομάδα αγνώστων θα παραμείνει σε κατ “οίκον περιορισμό ως ύποπτος για την κατηγορία της οργάνωσης μαζικών ταραχών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών εξήγησε ότι ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ καταζητούνταν από τις 24 Ιανουαρίου ως «ύποπτος για την οργάνωση μαζικών ταραχών» και γι’ αυτό είχε διαταχθεί η προφυλάκισή του. Αλλά με δεδομένη την κατάσταση της υγείας του, απόρροια των βασανιστηρίων που υπέστη κατά τις ημέρες της απαγωγής του, οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να μην προφυλακιστεί αλλά να κρατηθεί σε κατ “οίκον περιορισμό.

Εν τω μεταξύ η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επιστρέψει στο Κίεβο την επόμενη εβδομάδα για να προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυση της πολιτικής κρίσης της Ουκρανίας. «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ ανησυχητική και θα επιστρέψω στο Κίεβο την επόμενη εβδομάδα, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Άστον μετά τη συνάντησή της με τον Αρσένι Γιάτσκενιουκ στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τη βία και τις περιπτώσεις εκφοβισμού και βασανιστηρίων», ανέφερε η Άστον. «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την απάνθρωπη μεταχείριση και τα βασανιστήρια που υπέστη ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει αμέσως» πρόσθεσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση