GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η φορολογία εμποδίζει την ανάπτυξη»

Την πεποίθηση ότι το φορολογικό μοντέλο που ακολουθεί η χώρα αποτελεί το βασικό πρόβλημα για την ανάπτυξή της εξέφρασε η Ντόρα Μπακο...


Την πεποίθηση ότι το φορολογικό μοντέλο που ακολουθεί η χώρα αποτελεί το βασικό πρόβλημα για την ανάπτυξή της εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη ζητώντας την αλλαγή του.

«Το θέμα της φορολογίας να αλλάξει και από εργαλείο ταλαιπωρίας Ελλήνων να αποκτήσει αναπτυξιακή διάσταση» ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

Παράλληλα, μίλησε και για το μείζον θέμα του λαθρεμπορίου σε πετρέλαιο και τσιγάρα, για το οποίο είπε ότι η φοροδιαφυγή είναι «1,7 δισ., δηλαδή είναι ακριβώς όσο είναι το χαράτσι, το οποίο εξόντωσε τους ανθρώπους. Δηλαδή, φθάνουμε σε ένα σημείο πλέον που όλοι μας έχουμε συνείδηση του κόστους της φοροδιαφυγής από τη μία μεριά και από την άλλη της ανάγκης να σοβαρευτεί ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στους πολίτες».

Αναφερόμενη στην υπερφορολόγηση τόνισε: «Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Κοντεύει να μου γίνει έμμονη ιδέα το θέμα της φορολογίας και με χαρακτηρίζουν κιόλας ότι όπου πάω μιλάω για τη φορολογία. Για μένα είναι το βασικό πρόβλημα ανάπτυξης της χώρας».

Για τη σωρεία αποκαλύψεων με τις αμαρτωλές ΜΚΟ στις οποίες φέρεται να ενέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου, η κα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε άκρως προσεκτικά δηλώνοντας: «Θέλει μια προσοχή ο χειρισμός ενός πρώην πρωθυπουργού», σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει: «Όταν η Δικαιοσύνη φθάνει να έχει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό, έχει υποχρέωση να του τα θέσει. Γι’ αυτό και εγώ εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω με πάθος την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απέναντι στον νόμο είμαστε απολύτως ίσοι. Αυτό πρέπει να ισχύει».

1 σχόλιο

  1. Τώρα τα λές αυτά κυρία Μπακογιάννη. Όταν ήσουν στην κυβέρνηση δεν τα έλεγες. ΑΝτίθετα είχες και συ ταράξει με άδικους και αντιαναπτυξιακούς νόμους τους ΈΛληνες! Και για ποια φοροδιαφυγή μιλάς? Αυτή που αποφεύγει να πληρώσει 1 ευρώ / λίτρο φόρο στο κράτος σας? Εγώ αυτή τη λέω αντιστασιακή πράξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση