GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόγραμμα για επαγγελματίες στο «Έργο Αθήνα» απο το ΕΕΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/2/2014, η ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής ...


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/2/2014, η ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής Αθηνών, με θέμα Δήμος Αθηναίων και Επιχειρηματικότητα: «Έργο Αθήνα».
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συμμετέχει στο πρόγραμμα με το έργο: «Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ενώ τη τεχνική θέση του επιμελητηρίου για το μέρος της συμμετοχής του στο έργο ανέπτυξε ο κ. Σύρος Κοσκοβόλης υπεύθυνος του προγράμματος: «Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας».

Κατά την παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων κύριος Γιώργος Μπρούλιας, καθώς και οι επικεφαλής των συνεργαζόμενων με τον δήμο της Αθήνας φορέων, κύριοι Κωνσταντίνος Γάτσιος (πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Και Βιομηχανιών), Γιώργος Καββαθάς (πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), Αλκιβιάδης Καλαμπόκης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου), Νίκος Κογιουμτσής (εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Κωνσταντίνος Μίχαλος (πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Τσαμίχας (πρόεδρος Ελληνό-Ιταλικού Επιμελητηρίου και εκπρόσωπος των Διμερών Επιμελητηρίων), Κώστας Φεγγερός (πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του ΕΕΑ σστο έργο ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Αν δεν υπήρχε το σημερινό πάνελ θα έπρεπε να δημιουργηθεί. Αυτό που μένει να δούμε είναι ότι το πάνελ πρέπει να έχει μια συνέχεια και μια συνοχή γιατί το έχει ανάγκη η επιχειρηματικότητα. Οι μικρές επιχειρήσεις δυστυχώς δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε όλα αυτά τα προγράμματα. Εμείς σαν ΕΕΑ αντιλαμβανόμαστε ότι είναι κοινή συνείδηση ότι για να ξεπεράσουμε την κρίση η καινοτομία και οι συνεργατικοί σχηματισμοί των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θεωρούνται πλέον «μονόδρομος για την ανάπτυξη». Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με το έργο: «Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας» θα επιδιώξει να αναδείξει καλές πρακτικές εισαγωγής καινοτομιών σε παραδοσιακούς κλάδους που θα δίνουν τη δυνατότητα στο επιχειρηματικό αυτό δυναμικό ,να επιβιώσει εν μέσω κρίσης και να συμμετάσχει στην ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας»

Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης: αναφερόμενος στο έργο δήλωσε ότι «στόχος είναι να αναχαιτίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες προκειμένου η Αθήνα να ξαναγίνει μία πόλη με ζωντανές παραγωγικές και κοινωνικές δομές, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 120 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για την πραγματοποίηση του αναπτυξιακού μας προγράμματος «Έργο Αθήνα». Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με 10 σημαντικούς φορείς, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για την τόνωσητης επιχειρηματικότητας στην πρωτεύουσα, εξασφαλίζοντας πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίησή του. Τα αποτελέσματα του θα περιλαμβάνουν την δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, την δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων κυρίως από νέους επιχειρηματίες και την ενίσχυση εκατοντάδων πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο Σύρος Κοσκοβόλης ανέπτυξε το έργο της «Δημιουργίας Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας» με το οποίο το ΕΕΑ συμμετέχει στο «Έργο Αθήνα». Όπως ανέφερε:

«το έργο αποτελεί μια νέα προσέγγιση για την ενίσχυση της καινοτομίας σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους εκπροσωπεί το ΕΕΑ. Από τη συνεργασία ανταγωνιζομένων επιχειρήσεων, την ανοιχτή προσέγγιση της επικοινωνίας και διάχυσης γνώσης, την παραγωγή καινοτόμων ιδεών και πρακτικών και τη δημιουργία δικτύων πελατών, προμηθευτών, συμβούλων, ειδικών εκπαιδευτών κλπ, θέλουμε να παράξουμε αξία μέσα από τη συνεργασία, μέσα από μια ανοικτή προσέγγιση, μέσα από καινοτόμες ιδέες και μέσα από τη δικτύωση. Το έργο απευθύνεται σε 240 επιχειρήσεις και ευρύτερα στις 150.000 μέλη του ΕΕΑ με τη χρήση βέλτιστων καλών πρακτικών με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση – επιμόρφωση, τη συμβουλευτική και το μέντορινγκ, τη δικτύωση και τη συνεργασία».

Το έργο

Ο δήμος Αθηναίων, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πολυδιάστατο αναπτυξιακό σχέδιο με τίτλο Έργο Αθήνα (www.ergoathina.gr ), το οποίο διαθέτει ήδη χρηματοδότηση 120 εκατομμυρίων ευρώ από ΕΣΠΑ.

Ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος Έργο Αθήνα – το οποίο τελεί υπό την επίβλεψη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ)- είναι αφιερωμένο στη Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας στον μητροπολιτικό δήμο της Αθήνας. Πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί προκειμένου να ενισχυθούν κλάδοι αιχμής της τοπικής οικονομίας που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, και κυρίως, για να διατεθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της απασχόλησης των νέων.

Οι δράσεις του δήμου Αθηναίων μέσω του Έργου Αθήνα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτές που υλοποιούνται από τον ίδιο τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, όπως η ΕΑΤΑ και η Τεχνόπολις, και σε αυτές που υλοποιούνται από συνεργαζόμενους φορείς.

Στην πρώτη κατηγορία έχουν ενταχθεί έργα όπως η δημιουργία Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη στρατηγικής για την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας μέσα από τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου οικονομικής διακυβέρνησης.

Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσονται τα έργα που πραγματοποιούνται με την συνεργασία σημαντικών οργανισμών, όπως το Οικονομικό και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, το ΕΒΕΑ, ο ΟΠΕ, το ΕΕΑ και τα Διμερή Επιμελητήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ένας δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συντονίσει όλους τους θεσμικούς φορείς επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ενός κοινού προγράμματος, προκειμένου να δημιουργήσει συνέργιες και να επιτύχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην προσπάθεια της τόνωσης της επιχειρηματικότητας.



eea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση