GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανατίναξη πύργου στην Φρανκφούρτη

Χιλιάδες κόσμος παρακολούθησε σήμερα την κατεδάφιση ενός πανύψηλου ουρανοξύστη 116 μέτρων στην Φρανκφούρτη. Πρόκειται για κτίριο στο...


Χιλιάδες κόσμος παρακολούθησε σήμερα την κατεδάφιση ενός πανύψηλου ουρανοξύστη 116 μέτρων στην Φρανκφούρτη. Πρόκειται για κτίριο στο οποίο μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν πανεπιστήμιο της πόλης της Γερμανίας.
Χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου ο ουρανοξύστης να καταστραφεί ολοσχερώς, στη μεγαλύτερη ελεγχόμενη κατεδάφιση κτιρίου στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.
Για την καταστροφή του πανύψηλου κτιρίου που μετρούσε 41 χρόνια ύπαρξης χρειάστηκαν 950 κιλά εκρηκτικά, ενώ οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ είχε απαγορευτεί στους πολίτες να κυκλοφορούν στους γύρω δρόμους.
Το κτίριο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κατεδαφιστεί σταδιακά, ωστόσο αποφασίστηκε να γκρεμιστεί με τη χρήση εκρηκτικών, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις για την χρονοβόρα διαδικασία που θα χρειαζόταν μέχρι να καταστραφεί ολοκληρωτικά.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση