GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση στον Πούτιν για βοήθεια στη Συρία

Περίπου 50 διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ αυτών πρώην υπουργοί, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαίοι διανοούμενοι, κάλεσ...

Περίπου 50 διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ αυτών πρώην υπουργοί, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαίοι διανοούμενοι, κάλεσαν... σήμερα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εκμεταλλευτεί την «ολυμπιακή εκεχειρία» για να υιοθετηθεί στον ΟΗΕ μια απόφαση που θα επιτρέψει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

«Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η επιτομή του καλύτερου που μπορεί να επιδείξει η ανθρωπότητα, η κατάσταση στη Συρία προσφέρει μια γενική ιδέα του χειρότερου που μπορεί να κάνει. Οι πιο ακριβοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία διεξάγονται παράλληλα με την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας», επισημαίνουν οι συντάκτες της ανοικτής επιστολής προς τον Πούτιν που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, τη βρετανική Financial Times και τη ρωσική Novaia Gazeta.

Καλούν επίσης τον ρώσο πρόεδρο «να ενισχύσει τις προσπάθειές του ώστε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει μια απόφαση η οποία θα καλεί τις πλευρές που εμπλέκονται στην (συριακή) κρίση να διευκολύνουν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και να επιτρέψουν στα μέλη οργανώσεων αρωγής να περάσουν όλα τα σύνορα και όλα τα μέτωπα του πολέμου».

Παράλληλα οι συντάκτες της επιστολής ζητούν την επιβολή «τοπικών εκεχειριών», μια πρόταση την οποία υποστηρίζει μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι των περιοχών που βομβαρδίζονται και μαίνονται μάχες, κυρίως στη Χομς και το Χαλέπι.

Μεταξύ των συντακτών της επιστολής είναι η αμερικανίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ, η Ιρανή Σιρίν Εμπαντί που τιμήθηκε το 2003 με το Νόμπελ Ειρήνης, ο πρώην πρόεδρος των Γιατρών χωρίς Σύνορα Ρόνι Μπράουμαν και ο βρετανός τραγουδιστής Πίτερ Γκάμπριελ.

Σε μια άλλη έκκληση, 37 ανθρωπιστικές οργανώσεις καλούν τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας να υιοθετήσουν μια απόφαση ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση