Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

«Οι οικονομικές προϋποθέσεις στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί»

Share it:

«Οι οικονομικές προϋποθέσεις στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί», αναφέρει ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα επένδυε στη χώρα και επισημαίνει ότι προτίθεται να επενδύσει, «εφόσον κριθεί εφικτό να έχει κανείς κέρδος με διάρκεια».
«Η κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει πολύ κρίσιμη, αυτό το γνωρίζουν και οι Γερμανοί. Η πολιτική λιτότητας την οποία επέβαλε η κυρία Μέρκελ ήταν λανθασμένη. Επέτεινε την κρίση χωρίς αυτό να είναι αναγκαίο. Στο μεταξύ, η κατάσταση στις χρηματαγορές ηρέμησε, αλλά δεν γίνεται λόγος για βιώσιμη ανάκαμψη» δηλώνει ο κ. Σόρος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» και εκφράζει τον φόβο ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να βιώσει μακρά φάση οικονομικής στασιμότητας, όπως συνέβη με την Ιαπωνία.
Ο ίδιος πάντως εκτιμά ως ορθή τη στάση της ΕΚΤ στην κρίση, αλλά επισημαίνει ότι οι τράπεζες δεν προωθούν επαρκώς τη χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις και σημειώνει: «Το ότι προσπάθησε η ΕΚΤ να επιλύσει το πρόβλημα της οικονομικής στενότητας είναι λογικό. Οι δυνατότητές της όμως είναι περιορισμένες. Έχω λίγες ελπίδες όσο δεν δραστηριοποιούνται περισσότεροι επενδυτές στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση».
Ο μεγαλοεπενδυτής θεωρεί ακόμη ότι η πρωτοβουλία της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων καθησύχασε βραχυπρόθεσμα τις αγορές, αλλά οδήγησε σε πολιτική κρίση, με την ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών και των δεξιών λαϊκιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης. «Αυτό είναι παλιά εμπειρία σε πολλά μέρη του κόσμου, μόνο στη Γερμανία προφανώς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να το αγνοούν» δηλώνει και, επανερχόμενος στην κριτική του για το Βερολίνο και την πολιτική του στην ευρωπαϊκή κρίση, ο Τζορτζ Σόρος αναφέρει: «Η Γερμανία είναι σήμερα η ηγετική οικονομική και πολιτική δύναμη της Ευρώπης, αλλά δεν δικαιολογεί την αυξανόμενη σημασία της. Οι Γερμανοί κάνουν πολύ λίγα, όσα είναι αναγκαία για να διατηρήσουν το ευρώ, αλλά αυτό δεν αρκεί προκειμένου να φέρει επιτέλους την ήπειρο σε τροχιά ανάπτυξης».
Κληθείς να απαντήσει αν έχει κερδοσκοπήσει σε βάρος του ευρώ, ο κ. Σόρος απαντά αρνητικά, επισημαίνοντας ότι δεν ήθελε να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, καθώς ο ίδιος δίνει πολιτικές συμβουλές για την Ευρωζώνη. Προσθέτει δε ότι η ομάδα του, δίνει χρήματα σε τράπεζες, οι οποίες χρειάζονται επειγόντως κεφάλαια και τονίζει ότι αυτού του είδους η ιδιωτική δραστηριοποίηση είναι που έχει ανάγκη τώρα η Ευρωζώνη.
Πηγή: www.newsbeast.gr
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...