GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή Σουλτς σε Σαμαρά για την εκκαθάριση τραπεζών

Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με την οποία τον καλεί, χρησιμοποιώντας...


Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με την οποία τον καλεί, χρησιμοποιώντας την ελληνική προεδρία, να επιταχύνει τις εργασίες όσον αφορά τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.
Όπως αναφέρει ο Μ. Σουλτς, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Bloomberg, ο χρόνος τελειώνει για να επιτευχθεί μία συμφωνία πριν τιε ευρωεκλογές του Μαΐου. Τα κράτη θα πρέπει να κάνουν επείγουσες συζητήσεις για να εντοπίσουν τις δυνατότητες συμβιβασμού επί του νομοσχεδίου, πιθανόν πραγματοποιώντας ένα έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα σχέδια για έναν ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης, ο οποίος θα διαχειριστεί τις τράπεζες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να συμφωνηθούν από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών και να τεθούν σε ισχύ από τα κοινοβούλια. Επίσης, εκφράζονται ανησυχίες για την έλλειψη προόδου που σημειώνεται έως τώρα, με αποτέλεσμα να δίνονται μη επαρκή περιθώρια ελιγμών στην Ελλάδα.
Στην επιστολή του, ο κ. Σουλτς καταλήγει ότι τα κράτη-μέλη δεν θα πρέπει να περιμένουν έως την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες στις 18 Φεβρουαρίου.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση