GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Στουρνάρα με τους οικονομικούς εισαγγελείς για τους φοροελέγχους

«Μη μου τους κύκλους τάραττε». Τη φράση του Αρχιμήδη αναμένεται να επικαλεσθεί ευσχήμως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στη ...


«Μη μου τους κύκλους τάραττε». Τη φράση του Αρχιμήδη αναμένεται να επικαλεσθεί ευσχήμως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στη σύσκεψη που θα έχει σήμερα το απόγευμα με τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Π. Αθανασίου και Γ. Δραγάτση στα γραφεία του ΣΔΟΕ.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι οικονομικοί εισαγγελείς ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των ελέγχων που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα εξωτερικού θέτοντας ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στο ΣΔΟΕ και στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών.
Η εξέλιξη αυτή θορύβησε τον κ. Στουρνάρα ο οποίος ζήτησε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών και συνεννόηση για τη διάκριση των ρόλων.
Σημειώνεται πως το 2013 οι μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν οι εφορίες , τα ελεγκτικά κέντα και το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής ξεπέρασαν τις 8.500.
Συγκεκριμένα, οι φορολογικές ελεγκτικές αρχές υπέβαλαν μηνύσεις σε περιπτώσεις παράλειψης υποβολής ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σε περιπτώσεις μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών, αλλά και σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή σχετική με πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία.
Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις 8.523 συνολικά μηνυτήριες αναφορές οι 3.605 υποθέσεις παραπέμφθηκαν και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση