GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαρμακοποιοί: Απελευθέρωση σε τιμές φαρμάκων γίνεται μόνο σε χώρες με ανάπτυξη

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Α...


Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας για το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και της απελευθέρωσης των τιμών των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, θέματα στα οποία η Τρόικα εμφανίστηκε αμετακίνητη για την εφαρμογή τους στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών σημειώνουν με νόημα ότι «είναι σε όλους γνωστό ότι η απελευθέρωση αγοράς γίνεται σε χώρες που υπάρχει ανάπτυξη και που ο πληθυσμός τους ανταποκρίνεται στις προσφορές».
«Είναι παράδοξο και εκτός κάθε λογικής, να απαιτεί η τρόικα την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, όταν είναι σε όλους γνωστή – και στους ίδιους – η σημερινή κατάσταση της χώρας και η πληθώρα των φαρμακείων.
Όπως επίσης είναι αδιανόητο, να ζητά απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, όταν είναι επίσης γνωστό στους ίδιους, ότι η Ελλάδα έχει αποδεδειγμένα τα φθηνότερα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα» συνεχίζουν στην επιστολή τους.
Κα καταλήγουν ότι το πρόβλημα είναι η ίδια η Τρόικα «και ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο να φύγουν εκείνοι από την Ελλάδα, για να μη φύγουν οι Έλληνες από τη χώρα τους».
«Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, εκτός και αν πίσω από αυτά τα εννοούμενα κρύβονται προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα, τα οποία είναι πρόθυμα να θυσιάσουν τα πάντα» καταλήγει η επιστολή που υπογράφουν ο Κωνσταντίνος Λουράντος, ο Γιάννης Δαγρές και ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση