GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποσπάσματα από συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑFM και στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπα...


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑFM και στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανού.

Για τα πολιτικά συμπεράσματα των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου

Το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο δεν πρέπει να κυριαρχήσει στην επιλογή των πολιτών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να προταχθεί το αυτοδιοικητικό κριτήριο.

Για την κίνηση των 58

Εάν έβλεπα θετικά (την κίνηση των 58) θα είχαμε ανταποκριθεί και στο κάλεσμά τους. Αντίθετα, ανεξάρτητα από το καλοπροαίρετο ή μη της επιλογής τους, δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου.

Για την πιθανότητα επιστροφής στην κυβέρνηση

Με τον πρωθυπουργό και με τον κ. Βενιζέλο δεν υπάρχει κανένα μα κανένα προσωπικό ζήτημα. Αλλά προσέξτε: Η κυβέρνηση αυτή, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, με την ίδια ή μεγαλύτερη ένταση, συνέχισε μια πολιτική με την οποία δεν είμαστε σύμφωνοι. Κατά συνέπεια, το ερώτημα εάν επιστρέφουμε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, έχει μία και μόνη απάντηση: όχι.

Για τη δημοσκοπική εικόνα της ΔΗΜΑΡ

Επειδή τα συγκριτικά στοιχεία είναι χρήσιμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων, θέλω να θυμίσω ότι και όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, το εκλογικό ποσοστό μας ήταν περίπου στα σημερινά επίπεδα και όχι στο 6% που λέτε. Συνεπώς, από τις σημερινές έρευνες καταγράφεται μια σταθερότητα, σε χαμηλότερο αναμφισβήτητα επίπεδο, της ΔΗΜΑΡ και έχω τη βεβαιότητα και εκτίμηση ότι η πορεία θα είναι ανοδική. Το 3% με 3,5% είναι η εκλογική μας βάση, αλλά το ακροατήριό μας είναι κατά πολύ ευρύτερο.

Για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Η εκλογή Προέδρου δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτοτελώς, αλλά σε συνάρτηση με το αν υπάρξει αλλαγή πολιτικών. Διαφορετικά, εκτιμώ ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 ψήφων.

Για την Κεντροαριστερά και τις απόπειρες ανασυγκρότησής της

Η ΔΗΜΑΡ προωθεί την ανασυγκρότηση του προοδευτικού πόλου. Πάμε πολύ καλά και στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα να δείτε συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την προσπάθειά μας. Θα σας πω ευθέως: επίκειται η δημοσίευση μιας διακήρυξης, ενός πλαισίου πολιτικού περιεχομένου, που αναμφισβήτητα θα φέρει υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία προσδιορίζουν και τη δυναμική της συμπαράταξης. Αμέσως μετά θα υπάρξουν και άλλα ονόματα, στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων, από το χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας και ου πολιτισμού.

Για το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ

Το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές οπωσδήποτε θα φέρει τον όρο Δημοκρατική Αριστερά, αλλά θα έχει και επιπλέον προσδιοριστικό όρο που θα αναδεικνύει και θα καταγράφει τη συμπαράταξη.

Για τη σχέση με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές

Έχω προσκληθεί να πάρω μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από τους ευρωσοσιαλιστές στο πλαίσιο της ευρωομάδας σοσιαλιστών και Δημοκρατών και όχι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Όπως έχουμε αποφασίσει και στο πρόσφατο συνέδριό μας, οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ θα ενταχθούν μετά τις ευρωεκλογές στη συγκεκριμένη ευρωομάδα.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος12 Φεβ 2014, 10:27:00 μ.μ.

    ΚΌΨΕΤΕ ΤΟ ΕΚΑΣ ΤΩΝ 67% να σώσουμε το ΜΕΓΑΡΟΟΟΟΟΟΟΟ...ΓΑΜΩ ΤΗΣ ΜΑΝΕΣ ΣΑΣ..


    Διαγραφή χρεών Μεγάρου Μουσικής

    Της Δήμητρας Καδδά

    Ηδιαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο.

    Αυτό ανέφεραν στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση προσθέτοντας ότι...
    αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναζητείται ακόμη βιώσιμη λύση. «Ο πολιτισμός δεν πωλείται» απάντησε αρμόδιο στέλεχος στο ερώτημα αν ισχύουν τα σενάρια περί αξιοποίησης του Μεγάρου από το ΤΑΙΠΕΔ.

    Για το μέλλον του Μεγάρου αναφέρθηκε ότι ο ρόλος του να συνεχιστεί και με την επιχορήγηση των λειτουργικών του εξόδων από το δημόσιο ενώ διαμορφώνεται επιχειρησιακό σχέδιο για το οποίο θα επιχειρηθεί η συμφωνία όλων των κομμάτων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αξιοποίηση των χώρων που διαθέτει και ως συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να μειωθεί ή να μηδενιστεί, όπως ειπώθηκε, η ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση