GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς διχοτόμηση η Ουκρανία

Στα δύο φαίνεται πως «κόβεται» η Ουκρανία με τις εξελίξεις στη χώρα να είναι ραγδαίες. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας εξέδωσε έντα...


Στα δύο φαίνεται πως «κόβεται» η Ουκρανία με τις εξελίξεις στη χώρα να είναι ραγδαίες. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος είναι άφαντος μετά την απομάκρυνσή του λόγω των αιματηρών επεισοδίων στους δρόμους του Κιέβου.
Την ίδια ώρα, η Μόσχα, βασικός σύμμαχος του Γιανουκόβιτς, εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα του νέου πολιτικού σκηνικού στην Ουκρανία και ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Κίεβο την Κυριακή. Μάλιστα, διατύπωσε στο ΝΑΤΟ τις ανησυχίες της σχετικά με την ασφάλεια των Ρώσων που ζουν στη χώρα.
Στο Κίεβο βρίσκεται η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, προκειμένου να συζητήσει με τις αρχές για την οικονομία της χώρας. Το υπουργείο Οικονομικών άλλωστε ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει άμεση ανάγκη από οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν επικοινωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, την Κίνα, τον Καναδά αλλά και την Τουρκία, προκειμένου να υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια για την ενίσχυση της Ουκρανίας.
Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς αναχώρησε από το Κίεβο με ελικόπτερο την Παρασκευή, κρυβόταν το Σαββατοκύριακο στην Κριμαία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αρσέν Αβάκοφ, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση