GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα εποχή για το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Πνευματικών Εκδηλώσεων « Φίλιππος Τσιχριτζής».

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης τιμά τον δωρητή Φίλιππο Τσιχριτζή και δίνει στο κτίριο Τσιχριτζή την πραγματική του...


Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης τιμά τον δωρητή Φίλιππο Τσιχριτζή και δίνει στο κτίριο Τσιχριτζή την πραγματική του...
ταυτότητα ως πινακοθήκη που θα προβάλλει την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Χαρακτικής «Γνωρίστε τώρα το Μεσολόγγι μέσα από την τέχνη» .

Μια εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Τρίπολης στα πλαίσια της αδελφοποίησης με το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και με τη συνεργασία της Πινακοθήκης Χ.& Σ. Μοσχανδρέου.

Ήταν 12 Ιουλίου του 1999 , ημέρα Δευτέρα, όταν ο δικηγόρος Φίλιππος Τσιχριτζής , παραχώρησε στο Δήμο Τρίπολης το διατηρητέο μνημείο τέχνης που έχει ανεγερθεί προ 120 περίπου ετών για να χρησιμοποιηθεί ως « Εκθετήριο έργων Τέχνης»

Αυτό ήταν το όνειρο του Φίλιππου Τσιχριτζή !

15 χρόνια μετά το όνειρο του έγινε πραγματικότητα από τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη .

Σε μία τόσο σημαντική βραδιά για το κτίριο Τσιχριτζή και το Δήμο Τρίπολης δυναμικό παρών έδωσε ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και πλήθος πολιτών οι οποίοι θαύμασαν τόσο το νέο πολιτιστικό χώρο στην καρδιά της Τρίπολης όσο και τα ποικίλα πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα από πλήθος αξιόλογων καλλιτεχνών.

Από τον πολιτικό χώρο τόσο ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τόνισαν την σημασία της αξιοποίησης του κτιρίου Τσιχριτζή σε Πνευματικό Κέντρο που θα προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και δύο από τους απογόνους του Φίλιππου Τσιχριτζή ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ . Παναγιώτης Τσιχριτζής και ο δικηγόρος κ. Άγγελος Τσιχριτζής οι οποίοι και ευχαρίστησαν με τη σειρά τους το Δήμαρχο Τρίπολης γι’ αυτό το σημαντικό πολιτισμικό εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στην ομιλία του ανέφερε:

« Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που αναπτύσσεται η Έκθεση στο νεοκλασικό κτίριο του κληροδοτήματος Τσιχριτζή, το οποίο αποκτά για πρώτη φορά το ρόλο για τον οποίο δωρίστηκε . Μια σύγχρονη πινακοθήκη για να προβάλλει την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Μετά από πολλά χρόνια με την παρέμβαση της στο κτίριο , η σημερινή Δημοτική Αρχή , διασώζει τα μοναδικά αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά του χαρακτηριστικά. Παράλληλα αναβαθμίζει τη σημασία του για την πόλη και τιμά τον δωρητή.

Φιλοξενούμε με πολύ χαρά την έκθεση αυτή και τη θεωρούμε απαρχή της μεγάλης και δύσκολης πορείας προς το στόχο που έχουμε θέσει , να είναι η Τρίπολη η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά , το Δήμαρχο του αδελφοποιημένου Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την Πινακοθήκη « Χ. & Σ. Μοσχανδρέου» που μας δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε , μέσα από την τέχνη , ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της Τρίπολης , ως πινακοθήκη. »

Η υπέροχη βραδιά στο Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Πνευματικών Εκδηλώσεων « Φίλιππος Τσιχριτζής» έκλεισε με ξενάγηση ,όλων των παραβρισκόμενων ,από την Ιστορικό Τέχνης κ. Μαράη Γεωργούση την οποία ο Δήμος Τρίπολης ευχαριστεί ιδιαίτερα για την επιμέλεια της Έκθεσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση