GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάσημοι ηθοποιοί ενισχύουν την εξωστρέφεια της Ελλάδας

Από τον Κων/νο Σ. Μαργαρίτη. Δημοσιογράφο. Η κρίση έχει παραγκωνίσει το πολιτισμό και τις τέχνες. Οι εποχές δεν επιτρέπουν την οργάνω...

Από τον Κων/νο Σ. Μαργαρίτη.
Δημοσιογράφο.

Η κρίση έχει παραγκωνίσει το πολιτισμό και τις τέχνες. Οι εποχές δεν επιτρέπουν την οργάνωση μεγάλων γεγονότων και η χώρα μας μένει έξω από τη διεθνή σκηνή. Έρχονται ευκαιρίες και δώρα, όπως αυτό του διάσημου ηθοποιού George Clooney από το φεστιβάλ του, Βερολίνου που έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Μετά τον Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι ακόμη ένα μεγάλο όνομα της 7ης Τέχνης, ο George Clooney ενώνει τη φωνή του με εκείνη των Ελλήνων και ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο όπου βρίσκονται από το 1816.
Η δήλωση στήριξης του George Clooney έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη νέα του ταινία, «The Monuments Men», η οποία παρουσιάζεται στο 64ο Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Ο Αμερικανός σταρ απάντησε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου: «Νομίζω ότι έχετε δίκιο. Ίσως να μην ήταν κακό αν επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Νομίζω πως θα ήταν πολύ δίκαιο και ωραίο. Νομίζω ότι είναι το σωστό να γίνει».
Η ερώτηση για τα αγάλματα του Παρθενώνα είχε σχέση με το θέμα της ταινίας, την αληθινή ιστορία μιας ομάδας Αμερικανών, ειδικών στα έργα τέχνης, που αναλαμβάνουν, προς το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, να επανακαταταγούν, παρά τη μεγάλη ηλικία τους, στο στρατό και να αποβιβαστούν στην Ευρώπη, για να σώσουν τα διάφορα σημαντικά έργα τέχνης που είχαν κλέψει (για το υπό μελέτη Μουσείο Φύρερ) οι ναζί από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στην πολεμική περιπέτεια, συμπρωταγωνιστεί μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών: Ματ Ντέιμον, Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιρζαντέν, Κέιτ Μπλάνσετ (μαζί και ο Έλληνας Δημήτρης Λεωνίδας), οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παρόντες στη συνέντευξη.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα πρέπει να προσκαλέσει τους δυο ηθοποιούς στην Αθήνα, να τους βραβεύσει σε ειδική τελετή και να τους ανακηρύξει πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων για το τομέα του πολιτισμού. Η Ελλάδα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει, αρκεί οι υπουργοί να αντιλαμβάνονται γρήγορα τα γεγονότα και να τα αξιοποιούν για τη χώρα μας. Ευκαιρίες δε θα μας δίνονται συνέχεια και οι ρυθμοί είναι αρκετά γρήγοροι, αρκεί να μπορούν κάποιοι να τους πιάνουν….
Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και ο πολιτισμός είναι το δυνατό μας χαρτί για την ενίσχυση του προφίλ της πατρίδας μας. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση και να διεκδικήσουμε όσα μας στερούν οι δανειστές μας. Ο λαός μας είναι περήφανος και απαιτεί ταχύτατη απαλλαγή από δεσμεύσεις και μνημόνια. Έξυπνες στρατηγικές και επιθετικές προκλήσεις θα μας χαρίσουν τη λάμψη που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση