GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαλέπι: Θάνατος μαθητών από βαρέλι με εκρηκτικά που έριξε η συριακή αεροπορία

Βαρέλι με εκρηκτικά το οποίο έριξε αεροσκάφος της συριακής πολεμικής αεροπορίας έπληξε τέμενος το οποίο είχε μετατραπεί σε σχολείο στο ...

Βαρέλι με εκρηκτικά το οποίο έριξε αεροσκάφος της συριακής πολεμικής αεροπορίας έπληξε τέμενος το οποίο είχε μετατραπεί σε σχολείο στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους... τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Η συνοικία στην οποία βρισκόταν το τέμενος ελέγχεται από τους σύρους αντάρτες, σύμφωνα με ακτιβιστές τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Associated Press.

Ο βομβαρδισμός αποτελεί μέρος της εντατικής στρατιωτικής καμπάνιας του καθεστώτος Άσαντ να ανακαταλάβει μέρη της πόλης τα οποία βρίσκονται στα χέρια της ένοπλης αντιπολίτευσης από τα μέσα του 2012.

Ρωσία: Σίγουρη για την επιστροφή της Συρίας στη «Γενεύη 2»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ειδικός απεσταλμένος της Μόσχας για τη Μέση Ανατολή Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε την Τρίτη πεπεισμένος ότι η συριακή κυβέρνηση θα λάβει μέρος και στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών της ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη 2».

Ο κ. Μπογκντάνοφ έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη ήρεμου, εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών της συριακής εμφύλιας σύγκρουσης.

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης στη Μόσχα.

Η πλευρά της συριακής κυβέρνησης δεν έχει δεσμευθεί επισήμως για το κατά πόσο θα λάβει μέρος στο δεύτερο γύρο της ειρηνευτικής διάσκεψης, ο οποίος αρχίζει στις 10 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση