GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαίνια επαρχιακής οδού Σπάτων - Λούτσας

Την επαρχιακή οδό 40 Παιανία - Σπάτα- Λούτσα, ένα οδικό έργο μεγάλης σημασίας για την Ανατολική Αττική, προϋπολογισμού 25,3 εκ. Ευρώ...


Την επαρχιακή οδό 40 Παιανία - Σπάτα- Λούτσα, ένα οδικό έργο μεγάλης σημασίας για την Ανατολική Αττική, προϋπολογισμού 25,3 εκ. Ευρώ εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Τον κ. Σγουρό συνόδευσαν η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα, ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Χρήστος Μάρκου, ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος. Το έργο στο μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής και από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Με την έντονη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής τα τελευταία χρόνια, η ανακατασκευή και βελτίωση της Επαρχιακής Οδού 40 (Παιανίας – Σπάτων – Λούτσας) κρίθηκε αναγκαία, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων, ιδίως τους θερινούς μήνες, και θα προσφέρει ασφαλή διέλευση για τους διερχόμενους πεζούς και τα οχήματα, καθώς μέχρι πρότινος είχαν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα.

Συγκεκριμένα κατασκευάσθηκε διαχωριστική νησίδα (στο τμήμα Σπάτα – Λούτσα), διαμορφώθηκαν πεζοδρόμια σε όλα τα εντός σχεδίου τμήματα, βελτιώθηκαν τα χαρακτηριστικά της οδού αυξάνοντας την οδική ασφάλεια και τοποθετήθηκε σε όλο το μήκος νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Ειδικότερα για τους κατοίκους της Παιανίας κατασκευάσθηκε ποδηλατόδρομος ο οποίος συνδέει τον αστικό ιστό της πόλης με τον κόμβο της Αττικής Οδού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στο χαιρετισμό που απηύθυνε δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, το οποίο σε συνδυασμό με την Αττική Οδό επιτρέπει σε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου την εύκολη, ταχεία και κυρίως ασφαλή πρόσβαση στις πανέμορφες παραλίες της Ανατολικής Αττικής. Με αυτά τα έργα δημιουργούνται θέσεις εργασίας και εισρέουν στο κρατικό ταμείο χρήματα από την επιστροφή του ΦΠΑ. Η Ανατολική Αττική αλλάζει. Χάρη στις προσπάθειες όλων μας η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και δουλειές. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Η προσπάθεια είναι ομαδική, είναι μία προσπάθεια στην οποία όλοι συμβάλλουμε, για τα παιδιά μας, για τις επερχόμενες γενιές, για να δώσουμε μία ελπίδα στον τόπο μας».

Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι «Έχουμε δει από κοντά τα προβλήματα στην Αττική. Σήμερα όμως, είναι μια καλή μέρα. Το έργο αυτό είναι απόρροια καλής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων. Αυτό το μοντέλο συνεργασίας πρέπει να συνεχιστεί».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα υπογράμμισε ότι «Υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ των φορέων. Η Ανατολική Αττική είναι η πύλη εισόδου – εξόδου προς την μητροπολιτική Αθήνα. Βλέπουμε ότι η έλλειψη υποδομών της αντιμετωπίζεται με όραμα και αναπτυξιακό σχεδιασμό».

Ο Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδας Χρήστος Μάρκου δήλωσε ότι «Ο δρόμος αυτός ξεκίνησε μονοπάτι, εξελίχθηκε σε χωματόδρομο και τελικά ασφαλτοστρώθηκε, αυξάνοντας την οδική ασφάλεια. Πρόκειται για ένα έργο με ανθρώπινο πρόσωπο».



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση