GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε πλήρη ετοιμότητα το Νοσοκομείο για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου, ώστε από αύριο Τετάρτη να μπορεί να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τ...


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου, ώστε από αύριο Τετάρτη να μπορεί να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για το Βόλο και τα Κέντρα Υγείας για τους ασφαλισμένους της περιφέρειας.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι τη μετάβαση στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. Σε καθημερινή βάση οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τέσσερις γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ αντίστοιχη πρόβλεψη έχει γίνει και για τα έξι Κέντρα Υγείας. Στο μεταξύ, κάθε μήνα το Νοσοκομείο Βόλου δαπανά ποσό περίπου 20.000 € για νοσηλεία ανασφάλιστων.

Ήδη, καταγράφηκε αύξηση 20% της προσέλευσης στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία του «Αχιλλοπούλειου» σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ενώ η Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών, ακόμη και αν καθυστερήσει η έναρξη του ΠΕΔΥ, πέραν του ενός μήνα.

«Θέλουμε το Νοσοκομείο να γίνει μία μεγάλη, ανθρώπινη και ζεστή αγκαλιά για όλο τον κόσμο», ανέφερε ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου», Κώστας Καραμπάτσας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, όπου παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα των ελεγκτών. Το γραφείο τους βρίσκεται στο ισόγειο του Νοσοκομείου, απέναντι από το «Γραφείο του Πολίτη» και πριν τα εξωτερικά ιατρεία.

«Θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και θα κάνουμε έργο ακόμα και πάνω απ’ αυτό που ορίζει ο Νόμος, θα πρέπει να αισθανθούν όλοι ότι δεν θα μείνουν αβοήθητοι και ότι εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για ό,τι χρειαστεί», επισήμανε ο διοικητής.

Η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ έχει αναμφίβολα συμβάλλει στην αύξηση της προσέλευσης των ασφαλισμένων στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπως, ωστόσο, παρατήρησε ο αναπληρωτής διοικητής, Χαράλαμπος Μπαλλής, παρά την αύξηση δεν υπάρχουν ενδείξεις για δυσλειτουργία ή πανικό. Ήδη, η διοίκηση, έχει προχωρήσει σε αναδιάταξη του προσωπικού.

Στα Επείγοντα, αυξήθηκαν οι νοσηλευτές, ενώ δεν παρατηρείται ανάγκη για επιπλέον ιατρικό προσωπικό, στα Εξωτερικά Ιατρεία κατά τις ώρες αιχμής (8 π.μ. – 12 μ.) τοποθετείται επιπλέον προσωπικό, ενώ σε μία εβδομάδα περίπου θα πιάσει δουλειά ο προϊστάμενος της γραμμής υποστήριξης, με πλάνο να λειτουργεί η γραμμή αυτή πρωί και απόγευμα.
Τέλος, στα τέλη του Φεβρουαρίου, θα είναι έτοιμο και το νέο site του «Αχιλλοπούλειου».

Ο κ. Καραμπάτσας, συμπλήρωσε ότι κάθε μήνα διατίθεται ποσό 20.000 € κατά μέσο όρο για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων ανθρώπων και καλύπτεται το σύνολο των αναγκών που υπάρχουν.

Το πρόγραμμα των ελεγκτών
Στο ισόγειο του Νοσοκομείου Βόλου θα στεγάζεται το γραφείο των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ. Συνολικά θα εργάζονται έξι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, σε βάρδιες. Σε καθημερινή βάση θα υπάρχει ελεγκτής για παθολογικά περιστατικά, ενώ οι άλλες ειδικότητες θα εργάζονται συγκεκριμένες μέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε, ο έλεγχος για παθολογικά περιστατικά θα γίνεται καθημερινά από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο έλεγχος για ορθοπεδικά και οφθαλμολογικά περιστατικά θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12 με 2 το μεσημέρι και ο έλεγχος για χειρουργικά περιστατικά θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 12 με 2 το μεσημέρι.

Ένα περιστατικό γρίπης
Ο διοικητής του Νοσοκομείου τέλος ανέφερε ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύεται ένας άνθρωπος που πάσχει από γρίπη, αλλά ανέφερε ότι το περιστατικό αυτό είναι σοβαρό και ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ωστόσο δεν συντρέχει λόγος για λήψη μέτρων συναγερμού.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση