GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συμβουλή της ημέρας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των εγκύων είναι η στάση του ύπνου… Κάποιες δε βολεύουν, άλλες σε φοβίζουν ότι θα κάνεις κακό ...


Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των εγκύων είναι η στάση του ύπνου… Κάποιες δε βολεύουν, άλλες σε φοβίζουν ότι θα κάνεις κακό στο μωρό σου και είναι κι εκείνες που είχες συνηθίσει τόσα χρόνια αλλά η κοιλίτσα σου δε σου επιτρέπει να τις απολαύσεις.
Σε γενικές γραμμές οι ειδικοί τονίζουν ότι η έγκυος πρέπει να δίνει βάση στην ξεκούρασή της και τις επαρκείς ώρες ύπνου παρά στη στάση αυτού. Ακόμη τονίζουν πως όποια στάση κι αν διαλέξεις για να κοιμηθείς, το μωρό δε θα πάθει απολύτως τίποτα αφού είναι αρκετά προστατευμένο από το υγρό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.
Μπρούμυτα, δε βολεύει ούτε στην αρχή. Τους πρώτους μήνες της κύησης το στήθος είναι υπερευαίσθητο και πονάει πιο εύκολα ενώ τους τελευταίους, λίγο πριν τον τοκετό, όπως καταλαβαίνεις ο ύπνος πάνω σε αυτή την κοιλιά και στο πραγματικά πρησμένο στήθος δεν είναι και ο καλύτερος! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του μωρού ή της μητέρας σε αυτή τη στάση ύπνου.
Ανάσκελα, εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Το βάρος μεταφέρεται στην πλάτη, το έντερο και τα αιμοφόρα αγγεία προκαλώντας μυϊκούς πόνους, δυσπεψία, αιμορροΐδες, προβλήματα αρτηριακής πίεσης και μειωμένη κυκλοφορία του αίματος.
Στο πλάι, αυτή είναι η ιδανική στάση ύπνου για μία έγκυο! Προτίμησε την αριστερή πλευρά κι αυτό γιατί έτσι διευκολύνεις την κυκλοφορία του αίματος και των θρεπτικών συστατικών που καταλήγουν στο μωρό, ενώ βοηθάει τα νεφρά σου να απαλλαχθούν από τα περιττά υγρά και απόβλητα. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερη κατακράτηση υγρών και επομένως λιγότερο πρησμένα πόδια και χέρια. Αν ξαπλώσεις στα δεξιά δεν υπάρχει κίνδυνος για το μωρό, απλά οι ειδικοί συνιστούν για τους παραπάνω λόγους να προτιμήσεις την αριστερή πλευρά.
Αλλαγή πλευρού! Όπως είναι φυσιολογικό, όταν κοιμάσαι αλλάζεις πλευρό, κινείσαι από τη μία άκρη του κρεβατιού στην άλλη και μέχρι να βολευτείς ή όσο ονειρεύεσαι έχεις αλλάξει τουλάχιστον τρεις στάσεις ύπνου. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Κανείς δεν κινδυνεύει να πάθει κάτι και εσύ μπορείς να απολαύσεις τον ύπνο σου, χωρίς φόβο! Δώσε βάση στην ξεκούρασή σου ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα «κάνεις βόλτες» στο κρεβάτι.
Περισσότερα θέματα για την υγεία, την άσκηση και τη διατροφή μπορείτε να δείτε στο mch-training.com
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση