GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τα σχέδια για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας έχουν ξεκινήσει»

Στα σχέδια του Βερολίνου για εκτεταμένες παραχωρήσεις με αντάλλαγμα την επίσπευση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως προ...


Στα σχέδια του Βερολίνου για εκτεταμένες παραχωρήσεις με αντάλλαγμα την επίσπευση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το περιεχόμενο του πεντασέλιδου εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είχε δημοσιεύσει σε ρεπορτάζ του το περιοδικό Spiegel. Η Handelsblatt εκτιμά ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να προβάλει απαιτήσεις και παράλληλα να στηρίξει την Ελλάδα. Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι «τα σχέδια για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας έχουν ξεκινήσει».
Όπως σχολιάζει, «στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται ποικίλα σενάρια για ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Το θέμα σε αυτά (τα σενάρια) προς το παρόν δεν είναι τόσο το αν, όσο το πότε. Η Handelsblatt αναφέρει ότι «υπάρχουν φωνές εντός της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίες θέλουν να στείλουν ήδη πριν από τις ευρωεκλογές ένα μήνυμα στην Ελλάδα ότι μπορεί να υπολογίζει σε νέα βοήθεια».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος είναι η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης που δέχεται πιέσεις εκ δεξιών και εξ αριστερών της και η εκτίμηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι η ασταθής πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία αντιμετώπισης της ευρωκρίσης.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση