GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και διαδηλωτών, υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του κινή...


Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και διαδηλωτών, υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του κινήματος το οποίο οι αρχές πρόσφατα έθεσαν εκτός νόμου, όταν εκείνοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στο Κάιρο, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι δυνάμεις ασφαλείας, με τη στήριξη ντόπιων κατοίκων, "ξήλωσαν" τις σκηνές που είχαν στήσει οι οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε πλατεία στη συνοικία αλ Ματαρίγια στα βόρεια του Καϊρου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Middle East News Agency.
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τουλάχιστον 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών.
Οι υποστηρικτές του κινήματος πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε καθημερινή βάση από τον Ιούλιο, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ήταν ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Τα επεισόδια βίας σήμερα εκτυλίχθηκαν μία ημέρα πριν την επανάληψη της δίκης του Μόρσι με την κατηγορία ότι υποκίνησε τις δολοφονίες αντι-ισλαμιστών διαδηλωτών ενώ βρισκόταν στην εξουσία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση