GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας… «πάνθηρας» αρκεί

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο, που επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής τη...

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο, που επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Στεφάν Λάσνικ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία των «κυανέρυθρων».

Ο Αυστριακός μέσος έφερε «τούμπα» το ματς καθώς μετά το τέρμα του Άμπροουζ (16″), πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Το πρώτο με υποδειγματικό πλασέ στο και το δεύτερο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 38’ (παράβαση για την οποία διαμαρτύρονται οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ).

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Πανιώνιο που απομακρύνθηκε έπειτα από αρκετό καιρό από την «επικίνδυνη» ζώνη. Σε μπλεξίματα η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που την περιμένει δύσκολη σειρά αγώνων στη συνέχεια.

Το ματς:

Ιδιαίτερα ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, ωστόσο, οι παίκτες του Απόλλωνα κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφταναν με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή του Ανέστη. Η απειρία του νεαρού τερματοφύλακα έγινε η αιτία για το τέρμα που δέχτηκαν οι «κυανέρυθροι» στο 16ο λεπτό, καθώς ο Ντάρεν Άμπροουζ δεν συγχώρεσε την άστοχη έξοδό του και έκανε από νωρίς το 1-0 για την ομάδα του. Η αδυναμία των παικτών του Νίκου Αναστόπουλου να ανακτήσουν την κατοχή τους δημιούργησε προβλήματα στα μετόπισθεν καθώς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνέχισε να πιέζει μετά το πρώτο γκολ.

Τελικά, ο Πανιώνιος κατάφερε να ισορροπήσει το ματς αφού έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση ο Λάζνικ έστειλε με υποδειγματικό τρόπο την μπάλα στην εστία του Τζόρβα στο 31ο λεπτό. Το γκολ των φιλοξενούμενων βραχυκύκλωσε την ομάδα του Σάντσεζ, που έχασε την ηρεμία της και μάλιστα μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών (38’) βρέθηκε και πίσω στο σκορ όταν ο Λάζνικ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του από την «άσπρη βούλα». Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πίεσαν με μακρινές σέντρες όμως το 2-1 υπέρ του Πανιώνιου δεν άλλαξε παρότι ο Άμπροουζ σημάδεψε το δοκάρι του Ανέστη στο 44΄.

Με σαφή πρόθεση να πιέσουν την άμυνα των «κυανέρυθρων» για το γκολ της ισοφάρισης μπήκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Απόλλωνα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με την είσοδο και του Τσιλιγκίρη στο ματς έγινε πιο επιθετική και με σέντρες απ’ τα άκρα έφερε τη μπάλα στην περιοχή του Ανέστη, όπου καραδοκούσαν οι υψηλόσωμοι Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος και Φαρινόλα. Η άμυνα του Πανιώνιου άντεξε στα συνεχή γεμίσματα των γηπεδούχων, όμως οι παίκτες του Αναστόπουλου ήταν τελείως ακίνδυνοι επιθετικά.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι «κυανέρυρθοι» κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και πήραν σημαντικές «ανάσες» στα μετόπισθεν. Ντούνης και Κολοβός μετέφεραν με προσωπικές ενέργειες τη μπάλα μπροστά και παράλληλα αποσυντόνιζαν τον Απόλλωνα, που συνέχισε σε επιθετικό μοτίβο. Τα τελευταία λεπτά η ομάδα του Αναστόπουλου οπισθοχώρησε με αποτέλεσμα να δεχτεί μεγάλη πίεση από τον Απόλλωνα, όμως το 2-1, δεν άλλαξε καθώς τόσο ο Ανέστης όσο και οι αμυντικοί του «καθάρισαν» τις φάσεις και έφυγαν με μια ακόμη σημαντική νίκη από τη Ριζούπολη.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση