GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αφορά Εγκαταλειμμένα Οχήματα στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών μας αναφέρει αναγνώστης Με αφορμή χθεσινή (10.2) ανάρτηση  με τίτλο «Εγκατα...


Αφορά Εγκαταλειμμένα Οχήματα στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών μας αναφέρει αναγνώστης
Με αφορμή χθεσινή (10.2) ανάρτηση  με τίτλο «Εγκαταλειμμένα Οχήματα στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών μας...
αναφέρει αναγνώστης», στέλνουμε απάντηση της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών και παρακαλούμε για τη φιλοξενία της. Σας ευχαριστούμε.

«Αρχικά ευχαριστούμε τον αναγνώστη που αναδεικνύει το μείζον ζήτημα της αιφνίδιας και αυθαίρετης εκ μέρους της κυβέρνησης κατάργησης του κρίσιμου θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας. Είναι γεγονός ότι η διακοπή αυτής της ιδιαίτερα αναγκαίας για τους δήμους και τους πολίτες υπηρεσίας από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, απόρροια των οποίων είναι όντως και η συσσώρευση εγκαταλειμμένων οχημάτων σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους.

Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος προχώρησε άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Με απόφασή της που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και αξιοποιώντας την υφιστάμενη νομοθεσία ανέλαβε, παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία, το έργο εντοπισμού και καταγραφής των εγκαταλειμμένων οχημάτων στο σύνολο των ορίων των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Πρέπει, επίσης, να καταστεί σαφές ότι η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Συγκεκριμένα, και προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, προσθέτουμε ότι τη διαχείριση των εγκαταλειμμένων οχημάτων διέπει το Προεδρικό Διάταγμα 116 (5 Μαρτίου 2004), όπου αναγράφεται ότι: α) Εγκαταλειμμένο όχημα θεωρείται όταν εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες, και β) Εγκαταλειμμένα σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του εγκαταλειμμένου οχήματος, η αρμόδια υπηρεσία οφείλει να επικολλήσει σε εμφανές σημείο ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει το όχημα ως εγκαταλειμμένο. Εντός 45 ημέρες και εφόσον το όχημα δεν απομακρυνθεί από τον ιδιοκτήτη του, περιέρχεται στην κατοχή του δήμου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τροχόσπιτα, σκάφη, μηχανές, μπαγαζιέρες κ.λπ.

Ας μας επιτραπεί να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της τριετίας 2011-2013 τα στελέχη της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας Νεάπολης-Συκεών είχαν εντοπίσει 1.731 οχήματα, στα 936 από αυτά είχε επικολληθεί το ειδικό προειδοποιητικό αυτοκόλλητο και 230 είχαν απομακρυνθεί από τα συνεργεία του δήμου.

Οι προσπάθειές μας εντείνονται προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι εστίες ρύπανσης και να διευκολυνθεί η ζωή των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή χρειαζόμαστε τη συνεργασία των συμπολιτών μας, τους οποίους καλούμε και να μας ενημερώνουν για οποιοδήποτε πρόβλημα παρατηρούν ή αντιμετωπίζουν, αλλά και να τοποθετούν τα οχήματα που δεν χρησιμοποιούν σε ιδιόκτητους χώρους».

1 σχόλιο

  1. Τα περισσότερα απο όσα αναφέρει η ανακοίνωση είναι κουταμάρες. Το μοναδικό κριτήριο για να χαρακτηριστεί εγκαταλειμμένο είναι να μην έχει πινακίδες. Όλα τα άλλα είναι προοδευτικές μαλακίες. Η Δημοτική Αστυνομία κόστιζε στους πολίτες πολλαπλάσια από τα όποια μηδαμηνά οφέλη πρόσφερε.
    Με λίγα λόγια, όσα μέτρα και αν παίρνουν οι σύγχρονοι Δήμοι, όσο και αν χρησμιμοποιούν νεοταξίτικη ορολογία (π.χ. «εστίες μόνλυνσης» κλπ) ένα είναι το σίγουρο. Περισσότερος πονοκέφαλος στον ποίτη! Περισσότερα πρόστιμα. Περισσότερες υποχρεχώσεις χωρίς καθόλου αντίκρυσμα! Διαφωβνεί κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση