GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φιλανθρωπίες των εκατομμυριούχων του πλανήτη

Η φιλανθρωπία μπορεί να αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη μας έχουν διαφορετικές προτιμήσεις στου...


Η φιλανθρωπία μπορεί να αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη μας έχουν διαφορετικές προτιμήσεις στους οργανισμούς που προσφέρουν χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του «WealthInsight» που δημοσιεύεται στο CNBC, οι αγαπημένοι οργανισμοί που προτιμούνται για φιλανθρωπική δράση από τους εκατομμυριούχους του κόσμου είναι τα πολιτιστικά ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται με τις τέχνες, τη μουσική και τα μουσεία.
Τη δεύτερη θέση προτίμησης κατέχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με τρίτη στη σειρά να βρίσκεται η υγειονομική περίθαλψη.
Τις λιγότερες προτιμήσεις των εκατομμυριούχων του κόσμου κερδίζει η θρησκεία, τα think tanks, ο αθλητισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο στρατός.
Σύμφωνα με τη μελέτη οι γυναίκες εκατομμυριούχοι τείνουν να ευνοούν οργανώσεις που έχουν σχέση με την υγεία και ανθρωπιστική βοήθεια και οι εκατομμυριούχοι που απέκτησαν τα πλούτη τους από τον χρηματοοικονομικό τομέα πραγματοποιούν ως επί το πλείστον δωρεές προς ακαδημαϊκές και πολιτιστικές οργανώσεις.
Τα αποτελέσματα ποικίλουν και όσον αφορά τις περιοχές όπου ζουν και δραστηριοποιούνται οι φιλάνθρωποι εκατομμυριούχοι.
Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, η υγεία και ο πολιτισμός κατέχουν τις κορυφαίες χρηματοδοτούμενες θέσεις, ενώ στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, η εκπαίδευση κατέχει την πρώτη θέση για φιλανθρωπίες.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι όλου του κόσμου είναι επιχειρηματίες που μεταφέρουν τα κέρδη από τις επιτυχημένες τους επιχειρήσεις σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και όπως αναφέρει η Ouliana Vlasova, επικεφαλής της έρευνας της WealthInsight:
«Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός εκατομμυριούχων επικεντρώνουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο στην χρηματοδότηση της επιλεγόμενης από τους ίδιους φιλανθρωπική οργάνωση».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση