GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φέρνουν τα πάνω κάτω! Στον τόπο "εγγραφής" και όχι διαμονής θα πρέπει να ψηφίσουμε για τις Ευρωεκλογές...

Δεν θα ισχύσει φέτος το ειδικό καθεστώς που ισχύει σε κάθε Ευρωεκλογές, να μπορούν δηλαδή οι ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής ...

Δεν θα ισχύσει φέτος το ειδικό καθεστώς που ισχύει σε κάθε Ευρωεκλογές, να μπορούν δηλαδή οι ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής και όχι αναγκαστικά στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι.
Αυτό εξήγγειλε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, προαναγγέλλοντας την παραπάνω αλλαγή, μέσω της Τροπολογίας που θα έρθει στη Βουλή και για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.
Μέχρι τώρα, στις Ευρωεκλογές ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει εκεί που έμενε, μιας και τα ψηφοδέλτια ήταν κοινά για όλη την Επικράτεια, ενώ μπορούσε εύκολα να καταγραφεί η συμμετοχή στις εκλογές. Πλέον όμως, οι Ευρωεκλογές θα συμπίπτουν με τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές.
Πέραν του ότι, στις δεύτερες είναι υποχρεωτική η ψήφος στο τόπο όπου κάποιος είναι εγγεγραμμένος, όπως σημειώνει ο κ. Μιχελάκης «με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει ο κίνδυνος να ψηφίσει ένας στον τόπο κατοικίας του και μετά να ξαναψηφίσει εκεί που είναι εγγεγραμμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση