GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντράγκι: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο που βρίσκονται, αλλά επανέλα...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο που βρίσκονται, αλλά επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να λάβει μέτρα, αναγνωρίζοντας ότι η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές μπορεί να πλήξει την Ευρωζώνη.

«Παραμένουμε σταθερά αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον υψηλό βαθμό νομισματικής διευκόλυνσης και να λάβουμε περαιτέρω αποφασιστική δράση, αν χρειασθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, προσθέτοντας: «Επαναλαμβάνουμε σταθερά την πολιτική μας για το μέλλον. Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα». Στην εισαγωγική του δήλωση, ο κ. Ντράγκι δεν έκανε αναφορά σε κάποια άλλα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης την τρέχουσα φάση.

Οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης παραμένουν περισσότερο καθοδικοί και ο πληθωρισμός θα είναι χαμηλός για μία παρατεταμένη περίοδο, δήλωσε ο κ. Ντράγκι. «Οι εξελίξεις στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και οι σχετικές αβεβαιότητες, ιδιαίτερα στις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών, είναι πιθανόν να επηρεάσουν αρνητικά τις οικονομικές συνθήκες», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας: «Ο λόγος να μην λάβουμε σήμερα μέτρα έχει να κάνει με την πολυπλοκότητα της κατάστασης. . . και την ανάγκη να έχουμε περισσότερη πληροφόρηση».

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι περισσότερη πληροφόρηση και ανάλυση για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης θα είναι διαθέσιμη στις αρχές Μαρτίου.

Προηγουμένως, ο κ. Ντράγκι είχε δηλώσει ότι τα στοιχεία που είναι σήμερα διαθέσιμα επιβεβαιώνουν ότι η περιορισμένη οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης προχωρά σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της ΕΚΤ, ενώ ταυτόχρονα οι πιέσεις στις τιμές στην Ευρωζώνη παραμένουν αδύναμες και η νομισματική και πιστωτική δυναμική είναι υποτονική.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση