GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από εμάς, να πληρώσουν μόνοι τους»

«Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild, σε ρεπορτάζ σχετικ...


«Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild, σε ρεπορτάζ σχετικά με την πρόσφατη πρόταση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας περί συμβολής των ίδιων των πολιτών στη διάσωση μιας χώρας που βρίσκεται σε κρίση.
«Ήδη το συνηθίσαμε: εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες. Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και είναι οικονομικά τελειωμένοι. Ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!», αναφέρει η εφημερίδα και παραπέμπει σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ, έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς!».
«Γιατί οι Έλληνες δεν διασώζονται μόνοι τους; Αυτό ζητά τώρα και η Bundesbank! Στη μηνιαία έκθεσή τους οι θεματοφύλακες του νομίσματος προτείνουν μία άπαξ εισφορά περιουσίας για τους πολίτες των υπό κρίση χωρών. Με ξεκάθαρα λόγια: Οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν μόνοι για τα χρέη τους!», συνεχίζει η εφημερίδα και τονίζει ότι ως τώρα την ευθύνη αναλαμβάνουν όλοι οι φορολογούμενοι της Ευρωζώνης, ενώ διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με την πρόταση της Bundesbank, αυτό πρέπει να τελειώσει.
«Στην περίπτωση επαπειλούμενης κρατικής χρεοκοπίας, μία εισφορά περιουσίας θα ήταν το μικρότερο κακό. Οι εύπορες ελίτ κατά κανόνα ασκούν πολιτική επιρροή και είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση μίας χώρας», δηλώνει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της τράπεζας Μίχαελ Μπεστ, ενώ ο ειδικός επί των οικονομικών του CDU, Κλάους-Πέτερ Βιλς υποστηρίζει ότι «είναι θρασύ να ζητείται η βοήθεια αμέτοχων τρίτων, πριν χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι για την ώρα της ανάγκης».
Ο συντάκτης επισημαίνει ακόμη ότι με την πρόταση συμφωνεί τόσο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς Βέρνερ Ζιν όσο και ο Μαρσέλ Φράτσερ του Ινστιτούτου DIW και καταλήγει με την δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν ότι επί της πρότασης της Bundesbank θα πρέπει να αποφασίσει κάθε κράτος-μέλος για τον εαυτό του.
«Τότε θα έπρεπε οι Έλληνες να ψηφίσουν για να βοηθήσουν μόνοι τους εαυτούς τους. Και προαισθανόμαστε πως θα κατέληγε…», αναφέρει ο αρθρογράφος.
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Βρε ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ Γερμανοι:
    Βρε πατατες στη ψυχη και στο μυαλο:
    Βρε ΜΑΛΑΚΕΣ
    οταν εσεις ΚΛΕΒΑΤΕ τους ελληνες στον Δευτερο πολεμο με τον χιτλερ σας και τους λοιπους,
    οταν εσεις ΣΚΟΤΩΝΑΤΕ τους πατεραδες μας και πινατε το ΑΙΜΑ μας,
    βρε ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ, οταν μετα τον πολεμο παιρνατε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ βοηθεια για να ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΤΕ,
    βρε ΚΑΦΡΟΙ,
    τοτε ηταν καλα, ετσι;
    Τωρα μας λετε εμεις φταιμε που μας... κλεψατε! Εμεις να ορθοποδησουμε μονοι μας!
    ΔΩΣΤΕ πισω τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ ρε ΖΩΑ
    που θελετε να ειστε και στην Ευρωπη, ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ απογονοι των ουννων και των μογγολων, που δεν προκειται η Ευρωπη να δει προκοπη με εσας μεσα, ντροπη του ανθρωπου, φτου σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απανωτοί φόροι στα ακίνητα γονατίζουν τους Έλληνες. Ατελείωτες ουρές στις εφορίες και στις τράπεζες, όπου οι Έλληνες αδειάζουν τους μισθούς και τις αποταμιεύσεις τους στο παμφάγο φορομπηχτικό κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη στήριξη ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ, αφού χρεοκόπησαν την Ελλάδα, αρπάζουν το βιος των Ελλήνων, διαλύουν τη μεσαία τάξη και οι άνθρωποι χάνουν την ακίνητη περιουσία και τις καταθέσεις τους. Η Ελλάδα σβήνει από τις διαπλεκόμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γι' αυτό τρέμουν την ώρα της κάλπης.

    Ξέρουν ότι η ΝΔ είναι, ήδη , τρίτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ στα όρια του 3%. Ξέρουν ότι ο κόσμος είναι οργισμένος και στις κάλπες ( δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές ) θα συντρίψει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ. Θα ψηφίσει μαζικά ( ασχέτως από πρόσωπα σε όλες τις κάλπες ) τους υποψηφίους του Σύριζα, της Χ.Α, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ. Αυτή τη φορά οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει ( κανείς τους ) να περάσει στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.Μόνο έτσι θα διαλυθεί το κομματικό κράτος που μας χρεοκόπησε.

    Όχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι διασπορά ψήφων σε θνησιγενή μικρά κόμματα ή σε ψευτοανεξάρτητους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Μην αφήσουμε ξανά τα κομματόσκυλα να επιπλεύσουν. Έχουν φάει τόσα που δεν χρειάζονται καρέκλες και εξουσία. Τον Μάιο, άνεργοι, νεόπτωχοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, νέοι, διαλύουμε το παρασιτικό κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κανένας δήμαρχος, κανένας περιφερειάρχης, κανένας ευρωβουλευτής να μην ανήκει στα κόμματα της καταστροφής μας. Η ΝΔ κάτω από 10%, το βενιζελοπασοκ κάτω από το 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση