GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χρεοκοπία των ΗΠΑ μπορεί να έρθει «πολύ σύντομα»

Η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποίησε ότι μπορεί να ξεκινήσει η αθέτηση πληρωμών «πολύ σύντομα» καθώς τελειώνει το περιθώριο για ...

Η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποίησε ότι μπορεί να ξεκινήσει η αθέτηση πληρωμών «πολύ σύντομα» καθώς τελειώνει το περιθώριο για να δανειστεί εκ νέου από τις αγορές.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, η κυβέρνηση αναμένεται να φτάσει το όριο χρέους στα τέλη της εβδομάδας και ερευνώνται μέτρα για να κλείσει το κενό έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, μόλις τελειώσουν και τα μέτρα, ο Τζακ Λιου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μείνει από ρευστό συντομότερα από τις προηγούμενες φορές που αντιμετωπίστηκε το αντίστοιχο θέμα με το όριο του χρέους, επειδή το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να προχωρήσει σε επιστροφές φόρων.

«Χωρίς τη δυνατότητα δανεισμού από τις αγορές, πολύ σύντομα η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δε θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, σύμφωνα με το Reuters.
Τον περασμένο Οκτώβριο το Κογκρέσο συμφώνησε σε αύξηση του ορίου δανεισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης στα 16,7 τρισ. δολάρια, ποσό που θα αρκούσε έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει περιθώρια χειρισμού μόλις μερικών εβδομάδων πριν στερέψει από ρευστό και κηρύξει στάση πληρωμών.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση