GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Με δικό της πακέτο προτάσεων η ελληνική πλευρά»

Με δική της ατζέντα για τα διαρθρωτικά μέτρα θα προσέλθει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Αυτό επισήμανε κορ...


Με δική της ατζέντα για τα διαρθρωτικά μέτρα θα προσέλθει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Αυτό επισήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, πριν από την έναρξητης σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών.
Εξέφρασε, παράλληλα, την αισιοδοξία του ότι θα έχει επέλθει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, η ατζέντα της ελληνικής πλευράς δεν θα αφορά στην αντικατάσταση κάποιων από τα μέτρα που προτείνει η τρόικα, αλλά σε ξεχωριστές παρεμβάσεις.
Εκφράζοντας, δε, την απορία του «για το πώς η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ αναδείχθηκε σε βίβλο», το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος έφερε ως παραδείγματα των ελληνικών προτάσεων τα εξής:
-το θεσμικό πλαίσιο για τις «κλινικές μελέτες» (μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών και νοσοκομείων), αλλά και
-την αδειοδότηση φαρμάκων από τον ΕΟΦ, με σκοπό την προσέκλυση πελατών από το εξωτερικό και την προώθηση των ελληνικών φαρμάκων.
Ερωτηθείς για τη σκοπιμότητα της διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, ο εν λόγω παράγοντας απάντησε ότι «στόχος είναι ο συντονισμός, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι με κοινή γραμμή για την τρόικα».
Χαρακτηριστικό είναι, τέλος, ότι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να συνομιλήσει σε πολιτική βάση με την τρόικα, αλλά οι ίδιοι επισήμαναν με νόημα ότι «ξέρουν αυτοί για τις επικείμενες ευρωεκλογές».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση