GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να εξαφανίσετε τα ηλεκτρονικά σας ίχνη από το ίντερνετ μια για πάντα

Αν είστε από αυτούς που τους φοβίζουν οι αποκαλύψεις προσωπικών δεδομένων και το σκέφτεστε σοβαρά να εξαφανίσετε τα προσωπικά σας ίχ...


Αν είστε από αυτούς που τους φοβίζουν οι αποκαλύψεις προσωπικών δεδομένων και το σκέφτεστε σοβαρά να εξαφανίσετε τα προσωπικά σας ίχνη, μην απελπίζεστε, υπάρχει τρόπος.
Το «Who is Hosting This» δημοσίευσε ένα σχετικό και άκρως ενδιαφέρον blog post, με ένα εκπληκτικό infographic, που περιλαμβάνει έναν εύκολο οδηγό για το πώς μπορείτε να εξαφανίσετε τα ίχνη σας online, στις περιπτώσεις που δεν επιθυμείτε τα στοιχεία σας να βρίσκονται εκτεθειμένα σε αδιάκριτα βλέμματα.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εξαφανίσετε τα ηλεκτρονικά σας ίχνη:
Bήμα 1ο

Απενεργοποιήστε τους λογαριασμούς σας

Διαγράψτε τα προφίλ σας που γνωρίζετε ότι υπάρχουν
Βήμα 2ο

Ψάξτε για τον... εαυτό σας

Επειδή είναι πάρα πολύ πιθανό κάποια στιγμή να είχατε δημιουργήσει κάποιον λογαριασμό τον οποί στστην πορεία ξεχάσατε χρησιμοποιείστε όλες τις μηχανές αναζήτησης για να ψάξετε αν υπάρχει κάποιος λογαριασμός με το όνομά σας. Πληκτρολογήστε το όνομά σας τόσο με ελληνικούς, όσο και με λατινικούς χαρακτήρες ή με το e-mail σας. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποιον... ξεχασμένο λογαριασμό διαγράψτε τον. Αν δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης πηγαίνετε στην εφαρμογή όπου μπορείτε να κάνετε επανάκτηση κωδικού.
Βήμα 3ο

Στους λογαριασμούς που δεν μπορείτε να διαγράψετε απλά αλλάξτε το όνομά σας.
Βήμα 4ο

Διαγραφείτε από τις mailing list

Oλα τα e-mails που έρχονται μαζικά στο κάτω κάτω μέρος του mail υπάρχει η επιλογή να διαγραφείτε από τη λίστα αποστολής.
Βήμα 5ο

Διαγράψτε τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης

Μάλιστα η Google έχει ένα ειδικό εργαλείο που «απομακρύνει» τις διευθύνσεις url που δεν θέλετε να υπάρχουν στον υπολογιστή σας.
Βήμα 6ο

Για τους ιστοτόπους από τους οποίους δεν έχετε τη δυνατότητα να διαγραφείτε επικοινωνήστε μες τους υπευθύνους τους.
Βήμα 7ο

Επικοινωνήστε με τις εταιρείες που διακινούν δεδομένα και ζητήστε τους να διαγράψουν από τις βάσεις τους στοιχεία που σας αφορούν.
Βήμα 8ο

Ορισμένες εταιρείες επικοινωνίας έχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο λίστες με τα στοιχεία πελατών τους. Επικοινωνήστε μαζί τους και ενημερώστε τους ότι δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο.
Βήμα 9ο

Διαγράψτε το e-mail σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση