GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται το τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Η κακοκαιρία και κυρίως το τσουχτερό κρύο θα συνεχιστεί και αύριο σε όλη τη χώρα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι βροχέ...


Η κακοκαιρία και κυρίως το τσουχτερό κρύο θα συνεχιστεί και αύριο σε όλη τη χώρα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι βροχές στα πεδινά της Θεσσαλίας, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, Ανατολικής Πελοποννήσου και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη και τη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και χιονοπτώσεις στα ορεινά των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα πεδινά και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της Δυτικής Ελλάδας, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 16 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο και τον Πατραϊκό θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις κορυφές της Πάρνηθας αναμένονται στην Αττική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Έως την Τετάρτη θα διαρκέσει η κακοκαιρία
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Από την Τετάρτη τα φαινόμενα σιγά – σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από την Πέμπτη και μετά θα ξαναβγεί ήλιος αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό καθώς οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες, οπότε η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση