GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Γαλάζιοι» γιατροί πιάστηκαν στα χέρια – Στο νοσοκομείο η πρόεδρος των γιατρών Πειραιά

Το ότι το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις ...


Το ότι το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στον χώρο της υγείας και της κυβέρνησης δεν είναι πλέον είδηση – τους τελευταίους δυόμιση μήνες οι πολίτες βιώνουν το επώδυνο στάδιο της μετάβασης στον νέο φορέα ΠΦΥ αλλά και τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Είναι όμως είδηση η προσωπική αντιπαράθεση μέχρι τελικής…
πτώσεως ανάμεσα σε δύο κομματικά στελέχη, και δη συνδικαλιστικά στελέχη πρώτης γραμμής –αναμφίβολα μια είδηση με αρνητικό «φορτίο» για τους εμπλεκόμενους.

Η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, και ο κ. Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) πρωταγωνιστούν στη «γαλάζια» αντιπαράθεση για την ΠΦΥ το τελευταίο διάστημα, με τις διαφωνίες τους να αφορούν θέματα τακτικής και στρατηγικής του ιατρικού κλάδου απέναντι στο υπουργείο Υγείας για τα μείζονα ζητήματα της ΠΦΥ και της κατοχύρωσης των γιατρών στο νέο σύστημα.

Ωστόσο, η έντονη λεκτική σχέση των δύο γιατρών έλαβε διαφορετική τροπή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του τομέα υγείας της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.
Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και εν μέσω φωνών και εντάσεων και αλληλοκατηγοριών η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά βρέθηκε στο… πάτωμα. Αυτό που ουδείς αποσαφηνίζει μέχρι σήμερα είναι το… πως. Κάποιοι υποστηρίζουν πως παραπάτησε σε καλώδια κι έπεσε, άλλοι πως λιποθύμησε, ενώ αρκετοί θυμήθηκαν και μια άλλη πτώση της δυναμικής προέδρου των γιατρών του Πειραιά στη διάρκεια απεργίας το 2011 μετά από συμπλοκή με τους αστυνομικούς έξω από το υπουργείο Υγείας, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου. Η ίδια πάλι χρεώνει την πτώση της στον κ. Βλασταράκο.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αρνείται την εμπλοκή του στο θέμα: «το ήθος και η διαδρομή μου δεν επιτρέπουν να καταλογιστεί σε βάρος μου τέτοια συμπεριφορά» ανέφερε στο , ο κ. Βλασταράκος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές «για τη στάση των συναδέλφων που κόπτονται για τη δημόσια υγεία και τον κλάδο και διαδίδουν τέτοιες πληροφορίες σήμερα που ο ΠΙΣ ετοιμάζεται να δώσει τη μεγάλη μάχη για την καταψήφιση του νομοσχεδίου».

Πληροφορίες ότι και ο κ. Βλασταράκος χρειάστηκε να λάβει φάρμακα για την πίεση που είχε «ανεβάσει» δεν επιβεβαιώνονται, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον της κυρίας Ανεμοδουρά η πρόεδρος χρειάστηκε να μεταβεί σήμερα στο νοσοκομείο Τζάνειο για να ελέγξει τις συνέπειες της χθεσινής πτώσης της…
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση