GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Δίκαιη φορολογική πολιτική

Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης που θα βασίζεται στην συνταγματική επιταγή για την συνεισφορά όλων στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με ...


Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης που θα βασίζεται στην συνταγματική επιταγή για την συνεισφορά όλων στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με τις πραγματικές τους δυνάμεις θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η φορολογική της πολιτική «κινείται στο χώρο του παραλογισμού και της πλήρους απώλειας του ελέγχου».

Επισήμανε επίσης ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση ψήφισε τριάντα φορολογικά νομοθετήματα, που έχουν δημιουργήσει ένα ακατανόητο και ανεξέλεγκτο ναρκοπέδιο για τους φορολογουμένους, τις ΜΜΕ Επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Την πολιτική αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε «εκ προμελέτης ήταν το έγκλημα σε βάρος της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαντακώθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες» και πρόσθεσε ότι «η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση που μας την πλάσαραν ως ένα ακόμα επίτευγμα που θα οδηγούσε στην ανάκαμψη, δεν έδωσε τίποτε στην πραγματική οικονομία», ενώ «τα δάνεια είναι εύκολα για φίλα προσκείμενους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλα συμφέροντα και αδύνατα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Αναφερόμενος εμμέσως στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη για την φορολόγηση των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι «απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική με ερωτήσεις και απαντήσεις, βρίσκουν πολύ εύκολα πρόθυμους στα μέσα ενημέρωσης για να αναπαράγουν ότι θέλουν και ότι τους συμφέρει».
Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από πέρυσι το κόμμα του έχει παρουσιάσει συνολικές θέσεις για το πολιτικό σύστημα, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη νέα φτώχεια, το φορολογικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις και συνόψισε τις θέσεις αυτές σε ένα τρίπτυχο:
Πρώτον: Η νέα «σεισάχθεια», η ανακούφιση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρέη.
Δεύτερον: Η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.
Τρίτον: Η φορολογική μεταρρύθμιση για ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με την παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων.
Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ΜΜΕ, να σταματήσει η βίαιη αναδιανομή της ιδιωτικής περιουσίας και της επιχειρηματικότητα σε βάρος των πολλών, των μικρών, των αδυνάτων και να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν τους ΜΜΕ είτε στις φυλακές είτε στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες.
Όλα αυτά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνονται και στον πολιτικό στόχο που θέτουμε εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών που δεν είναι άλλος από τη μεγάλη πολιτική ανατροπή.
Η μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν είναι για το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική φιλοδοξία, είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

  1. Αν απέχεις από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, τα λίγα εναπομείναντα κομματόσκυλα που μας έχουν κάνει νεόπτωχους και ανέργους, θα αυξήσουν ( τεχνητά ) τα ποσοστά τους και θα μιλάνε ( με τόσο θράσος ) για "ψήφο εμπιστοσύνης". Αν ρίξεις λευκό ή άκυρο, το 10% της ΝΔ θα φανεί ως 13%, το 2,5 % του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα γίνει 3,5% ή 4% και θα επιβιώσουν αυτοί που μας χρεοκόπησαν και μας έριξαν αβάσταχτα χαράτσια και φόρους και λεηλάτησαν τις περιουσίες των Ελλήνων. Γι' αυτό κατεβάζουν και κάτι ανύπαρκτα κομματίδια, για να μην ψηφιστούν μαζικά ο Σύριζα, Οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, η Χ.Α και φανεί η εκλογική γύμνια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- ΕΛΙΑΣ και της ΔΗΜΑΡ, κόμματα που στηρίζουν τα διαπλεκόμενα και όσοι μας χρεοκόπησαν ! Αν πάρουν ψήφους οι επίσημοι ή ψευτοανεξάρτητοι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, όλα θα τελειώσουν. Θα βάλουν χέρι και στις καταθέσεις και στα ακίνητα και θα διαλύσουν τις ελληνικές οικογένειες, ενώ οι νέοι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν ή να δουλεύουν για 200-300 ευρώ. Μη πέσεις αυτή τη φορά στη νέα παγίδα που σου ετοιμάζουν τα πολιτικά τζάκια και τα διαπλεκόμενα. Στείλε μήνυμα αποδοκιμασίας. ΟΧΙ αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι ψήφος σε μικρά υβριδικά κόμματα, όχι ψήφος σε ανθρώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Κανένας από αυτούς να μην περάσει στο β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Να μην εκλέξουν κανέναν ευρωβουλευτή η τετράδα της συμφοράς μας ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΕΛΙΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ «58», (ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ), Ο ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ «ΑΝΑΧΩΜΑ» ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ - ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ - Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!

    Οι σύγχρονοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, όπως οι διερμηνείς των Ναζί στην Κατοχή, τα γλοιώδη τέκνα της ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ (οι «νταβατζήδες»), που μας... εξυμνούσαν στα χρόνια του χρηματιστηρίου, το LIFE STYLE, του συν-ιδεολόγου τους, Πέτρου Κωστόπουλου και Φώτη Γεωργελέ, που μας... απομυζούσαν στα «Χρόνια της Ευμάρειας» , ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ( που καπηλευόταν την αριστερά για χρόνια…), των Σημιτανθρώπων του Εκσυγχρονισμού, του Χρηματιστηρίου, των «νταβατζήδων» κατά Κώστα Καραμανλή (που τελικά τους υπηρέτησε αταλάντευτα), των ΜΚΟ... θέλουν έναν απόλυτα υπάκουο μπάτλερ της διαπλοκής, κι αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος, από τον... «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΑΤΛΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ», ονόματι ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!! Επειδή η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, απέτυχε στη διαπλεκόμενη απόπειρα των «58», ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ το... «Ποτάμι» του Ψυχαράνθρωπου και Μπομπολάνθρωπου- ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!

    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΜΕ, ΦΤΑΝΕΙ! BASTA!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΚΟΡΑΚΙΑ!!!!!!!!

    ΕΛΕΟΣ, ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ!!!!!!!

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ , ΓΛΟΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση