GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Γεροντόπουλου στο Βουκουρέστι

"Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία η επίσκεψη μου στην Ρουμανία. Από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχα, διαπίστωσα με ...


"Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία η επίσκεψη μου στην Ρουμανία. Από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχα, διαπίστωσα με πολύ μεγάλη χαρά ότι διαχρονικά ο Ελληνισμός διακρίνεται σε όλους τους τομείς. Στον οικονομικό, πολιτιστικό, επιστημονικό και μορφωτικό τομέα. Τόσο οι ομογενείς μας, όσο και οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοπούνται στην χώρα, μας κάνουν περήφανους". Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στην Ρουμανία, όπου επισκέφθηκε το Βουκουρέστι και την Κωστάντζα και είχε επαφές και συζητήσεις με τους συμπατριώτες μας.

Την δεύτερη ημέρα της παρουσίας του στην Ρουμανία, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε αρχικά το Ελληνικό σχολείο Βουκουρεστίου "Αθηνά", όπου τον υποδέχθηκαν οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και το προεδρείο του συλλόγου Γονέων. Λειτουργούν τμήματα νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, ενώ στόχος είναι σύντιμα να λειτουργήσουν και οι τάξεις του Λυκείου, ώστε όλοι οι Έλληνες στην ρουμανική πρωτεύουσα να στέλνουν σε αυτό τα παιδιά τους.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής εκπαίδευσης, επιστημών, νεολαίας και αθλητισμού του Ρουμανικού Κοινοβουλίου κ. Άνχελ Τίλβαρ, παρουσία του Έλληνα ομογενή βουλευτή Ντράγκος Ζησόπουλου. Συζήτησαν θέματα που αφορούν τους ομογενείς της Ρουμανίας, την παρουσία των συμπατριωτών μας επιχειρηματιών και την δραστηριότητα τους, αλλά και σχέσεων και συνεργασίας των δύο χωρών.

Ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου του Ελληνορουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τα οποία τον ενημέρωσαν για την πετυχημένη παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην χώρα, τις συνολικές τους δραστηριότητες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ.Γεροντόπουλος τους συνεχάρη για όσα έχουν πετύχει οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες και ζήτησε όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην Ρουμανία, ομογενείς επιχειρηματίες και φοιτητες, να έχουν άριστη συνεργασία. Παράληλα ζήτησε οι ελληνικές επιχειρήσεις να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν όσο μπορούν τα ελληνικά σχολεία, αλλά και να προβάλλουν την πατρίδα μας με όποιον τρόπο μπορούν.

Τέλος, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε και την ελληνική εκκλησία του Βουκουρεστίου, τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση