GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξάγουμε… επιχειρήσεις στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας

Τουλάχιστον δέκα εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τη Β. Ελλάδα προσέγγισαν μέχρι στιγμής το Δήμο της Νότιας Βουλγαρίας αναζητώντας χώρο...


Τουλάχιστον δέκα εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τη Β. Ελλάδα προσέγγισαν μέχρι στιγμής το Δήμο της Νότιας Βουλγαρίας αναζητώντας χώρο...

ή γη προς εγκατάσταση, ενώ σε κάποιες υπάρχουν εξελίξεις

Στις πλέον ενδιαφέρουσες επενδύσεις, σύμφωνα με το δήμαρχο, είναι μία εταιρεία η οποία παράγει φώτα LED για αυτοκίνητα και διαθέτει ήδη εργοστάσια σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη

Επιχειρήσεις από την Βόρεια Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στο Κίρκοβο, τονίζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της περιοχής Κιρκόβου Σαλή Ραμαντάν περιγράφοντας τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει ο κάθετος άξονας Νυμφαία - Μακάζα – Κίρτζαλι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά το άνοιγμα του νέου σημείου συνοριακού ελέγχου τουλάχιστον δέκα Έλληνες επιχειρηματίες ζήτησαν βοήθεια από το δήμο για να βρουν κατάλληλη γη ή ακόμα και έτοιμες εγκαταστάσεις, προκειμένου να ξεκινήσει άμεση η παραγωγή.

ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 30 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΠΝΟΥ

Μάλιστα ήδη, έκανε γνωστό ο δήμαρχος Κίρκοβο, έχει υπογράφει σύμβαση για την κατασκευή ενός εργοστασίου καπνού εταιρείας από την Ξάνθη. Ο Δήμος έχει διαθέσει μια έκταση 30 στρεμμάτων για τις αίθουσες παραγωγής στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου ΚΑΙ στρατιωτικής σχολής κοντά στο χωριό Πόντκοβα. Περαιτέρω αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή νέας μονάδας που επεξεργάζεται πιπεριές. Η εταιρεία διαθέτει μονάδες κονσερβοποίησης στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Τουρκία. Οι προς επεξεργασία πιπεριές καλλιεργούνται στη βόρεια Ελλάδα και εμπορεύονται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Στις προθέσεις της εταιρείας είναι στη Βουλγαρία για τίθενται προς επεξεργασία κάθε χρόνο περίπου 8.000 τόνοι πιπεριές. Στο εργοστάσιο που θέλει η εταιρεία να λειτουργήσει θα μπορέσουν να προσληφθούν περίπου 80 άτομα. Οι παραγωγοί του δήμου του Κίρκοβο δε μπορεί να ανταπεξέλθει στην καλλιέργεια τόσο μεγάλης ποσότητας πιπεριών, οπότε αυτό σημαίνει ότι αυτές θα παράγονται σε όλη την περιοχή του Κίρτζαλι, σημείωσε ο Σαλή Ραμαντάν.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LED

Σύμφωνα με τον ίδιο ανάμεσα στις πλέον ενδιαφέρουσες επενδύσεις είναι μία εταιρεία η οποία παράγει τα φώτα LED για αυτοκίνητα. Συνεργάζεται με τις περισσότερες και μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων και διαθέτει εργοστάσια σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα μάλιστα η εταιρεία διαπραγματεύεται την αγορά της γης για την κατασκευή των εργαστηρίων. «Ήθελαν να τους διαθέσουμε έτοιμους χώρους, όπου θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό τους και να αρχίσει αμέσως την παραγωγή. Δυστυχώς δεν έχουμε μια τέτοια βάση», είπε ο δήμαρχος του Κίρκοβο.

ΔΕΝ ΠΤΟΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Το γεγονός ότι ο κάθετος άξονας Νυμφαία δεν επιτρέπει τη διέλευση βαρεών οχημάτων δεν πτοεί τους Έλληνες επιχειρηματίες, που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη χαμηλή φορολογία της γειτονικής χώρας και γενικότερα το χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Επιπλέον η είδηση ότι σύντομα ολοκληρώνεται η κατασκευή γεφυροπλάστιγγας στη Μακάζα, κάτι που σημαίνει ότι ανάβει «πράσινο» σε λεωφορεία και βαρέα οχήματα, δημιουργεί νέες προσδοκίες.

Η κατασκευή της ήδη έχει ξεκινήσει και σύντομα η γεφυροπλάστιγγα, που αποτελεί το προαπαιτούμενο για την άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων και βαρέων οχημάτων μέσω του συνοριακού σταθμού της Μακάζα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.Το αίτημα για άρση της απαγόρευσης έχουν υποβάλλει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα οι θεσμικοί φορείς της περιοχής μας. Στα τέλη του 2013 ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών μια ακόμα επιστολή, στην επισύναψε έναν ογκωδέστατο φάκελο εγγράφων, ο οποίος ενσωμάτωνε τις εκκλήσεις παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της Ροδόπης και όμορων νομών.

Σε απάντηση της επιστολής του περιφερειάρχη, το υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι μοναδικό προαπαιτούμενο για την άρση της απαγόρευσης είναι να υλοποιήσει την υποχρέωσή της για την κατασκευή γεφυροπλάστιγγας, που απορρέει από το σύμφωνο του 2011, η βουλγαρική πλευρά.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση