GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκρήτια έρευνα για τα τροχαία - Που, πως και πότε σκοτώνονται οι Κρητικοί

Το φάκελο τροχαία συμβάντα στην Κρήτη άνοιξε η εκπομπή "Διαδρομές" της Tv Creta κατά την διάρκεια της οποίας...


Το φάκελο τροχαία συμβάντα στην Κρήτη άνοιξε η εκπομπή "Διαδρομές" της Tv Creta κατά την διάρκεια της οποίας...
παρουσιάστηκε μία αποκαλυπτική έρευνα που αφορά τους λόγους και τα αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στο νησί.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων ΑτυχημάτωνΗρακλείου και τον Γ. Λιονάκη.

Εντύπωση προκάλεσαν στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και σχετίζονται με το φύλο και την ηλικία των εμπλεκομένων σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων Ηρακλείου και προκαλεί έντονα το αίσθημα της ανησυχίας θέτοντας ερωτήματα τα οποία ζητούν απαντήσεις.

Το φαινόμενο των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη είναι εντονότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Που οφείλεται αυτή η διαπίστωση; Στο απαρχαιωμένο και σε πολλά σημεία του ακατάλληλο οδικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Οι ελλείψεις πολλές σε σύγκριση με τα οδικά δίκτυα στην υπόλοιπη χώρα. Ενώ από το 2011 οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας καταγράφουν πτωτική πορεία στην Κρήτη ισχύει το αντιστρόφως ανάλογο.

Την ίδια στιγμή υπήρξε μία σαφή αύξηση των νεκρών από τροχαία στο νησί σε σχέση με το 2012 σε ποσοστό 15.8%.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο Νομό Ρεθύμνου με 66.7%

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων στο Νομό Χανίων αφορούσε οδηγούς ή επιβάτες μοτοσυκλέτας σε ποσοστό που αγγίζει το 86%.

Άξιο σχολιασμού αποτελεί επίσης το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί πολύ λιγότερα τροχαία σε σημεία του ΒΟΑΚ όπου υπάρχει προστατευτικό στηθαίο σε σχέση με εκείνα που δεν υπάρχει.

Συμπερασματικά Τρίτη και Σάββατο είναι δύο ημέρες της εβδομάδας κατά τις οποίες έχουν σημειωθεί τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα . Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι ώρες που σημειώνονται τα τροχαία συμβάντα.

Συγκεκριμένα οι κρητικοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί 07.00-09.00 το πρωί και 00.00 και 07.00 αντίστοιχα. flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση