GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Σταϊκούρα-Μαυραγάνη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη

Η καταπολέμηση της απάτης στον τομέα των Ταμείων Συνοχής της ΕΕ θα βρεθεί την προσεχή Τετάρτη στο επίκεντρο συνάντησης υψηλού επιπέδ...


Η καταπολέμηση της απάτης στον τομέα των Ταμείων Συνοχής της ΕΕ θα βρεθεί την προσεχή Τετάρτη στο επίκεντρο συνάντησης υψηλού επιπέδου μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην συνάντηση θα μετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκουρας , ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγανης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Deffaa και ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) κ. Giovanni Kessler.
Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης είναι τριπλή: προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διενεργώντας έρευνες για περιπτώσεις απάτης, διαφθοράς και κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας, εντοπίζει και διερευνά σημαντικά θέματα που αφορούν την άσκηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων από το προσωπικό των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και τα οποία ενδέχεται να επισύρουν πειθαρχική ή ποινική δίωξη και στηρίζει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και ιδίως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών και νομοθεσίας για την καταπολέμηση της απάτης.
Οι έρευνες της OLAF έχουν γίνει αποτελεσματικότερες και η συνολική μέση διάρκεια των υποθέσεών της έχει μειωθεί κατά επτά μήνες, από 29,1 μήνες το 2011 σε 22,6 σήμερα. Συγκεκριμένα, η φάση της επιλογής νέων υποθέσεων ελαττώθηκε κατά πολύ, από 6,8 μήνες σε 1,4 μήνες στα τέλη του 2013.
Στο επίκεντρο της συνάντησης υψηλού επιπέδου μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιασθούν και στοιχεία που αφορούν στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της απάτης στον τομέα των Ταμείων Συνοχής.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση