GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβληματισμός για την πορεία του αγροτικού κινήματος στην Κρήτη

Το χθεσινό αγροτικό συλλαλητήριο φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει μία σειρά αντιδράσεων στους κόλπους των αγροτών που κατέγραψαν την α...


Το χθεσινό αγροτικό συλλαλητήριο φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει μία σειρά αντιδράσεων στους κόλπους των αγροτών που κατέγραψαν την αναγκαιότητα αλλαγών, οργάνωσης και σχεδιασμού.
Ο τρόπος δράσης των συγκεντρωμένων φαίνεται ότι προβλημάτισε και απασχόλησε ένα μεγάλο μέρος των συνδικαλιστών που αναζητά τρόπους συνεννόησης και αποτελεσματικότερης δράσης. Όπως επεσήμανε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο Σκάι Κρήτης ο πρόεδρος της ομάδας αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης «δεν πρέπει να λειτουργούμε με κομματικές ταμπέλες. Χρειάζεται σοβαρότητα και σωστό σχεδιασμό. Δε δέχομαι κανένα με μαγκούρα να σπάει και να καταστρέφει. Δεν είναι αυτός τρόπος αγώνα. Δε θέλουμε επαναστάτες της μισής ώρας που εμφανίζονται, τα σπάνε και εξαφανίζονται. Δε θέλουμε υπολείμματα κομματικών οργανώσεων. Ή θα αλλάξουν ή θα πάνε στα σπίτια τους. Τα κόμματα είναι μοχλοί της δημοκρατίας όμως όταν κατεβαίνουμε σε αγώνα ταξικό τα κόμματα τα βάζουμε στην άκρη.»

Σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη θα πρέπει άμεσα να υπάρξει μία συνάντηση των αγροτών της Κρήτης και να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο ικανό να οδηγήσει τους αγρότες σε νέους αγώνες που θα έχουν καθολική αποδοχή και από τον αγροτικό κόσμο και από την κοινωνία. «Να γίνει μία σύσκεψη τις επόμενες μέρες και να δημιουργηθεί μία συντονιστική επιτροπή. Να απομακρυνθούν οι κομματικοί. Δε χρειαζόμαστε κομματικές ταμπέλες στον αγώνα μας.» επεσήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής.

Να σημειώσουμε πάντως ότι και στο χθεσινό συλλαλητήριο υπήρξαν μικροζημιές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο λιμάνι όταν θέλησαν οι αγρότες να μπουν στο χώρο και να προχωρήσουν σε κατάληψη. Η κατάληψη εκεί έγινε μετά και από διαφωνία μερίδας των συγκεντρωμένων να παραμείνουν στο χώρο του λιμανιού όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Έτσι αποχώρησαν και μετακινήθηκαν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όμως και εκεί ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν τέτοιος ώστε δεν επέτρεπε την πολύωρη παραμονή τους στο χώρο και αργά το απόγευμα αποχώρησαν.

irakliolive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση