GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή κακοκαιρία στη νότια Ιταλία

Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και ένα επτάχρονο κοριτσάκι κοντά στις Συρακούσες, στην ανατολική Σικελία, παρασύρθηκε α...


Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και ένα επτάχρονο κοριτσάκι κοντά στις Συρακούσες, στην ανατολική Σικελία, παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο που είχε πλημμυρίσει, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη νότια Ιταλία.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Κοντράντα Ρομανέλο. Τέσσερα ακόμη μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ τους η μητέρα του κοριτσιού, διασώθηκαν από το ορμητικό ποτάμι.
Ένα 4×4 παρασύρθηκε επίσης από τον ποταμό Σιμέτο, κοντά στην Κατάνια, επίσης στην ανατολική Σικελία αλλά οι επιβαίνοντες σε αυτό στάθηκαν πιο τυχεροί. Ελικόπτερο της πυροσβεστικής της Κατάνιας μετείχε στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από το όχημα και τη διάσωσή τους.
Σφοδρή κακοκαιρία, κατακλυσμιαίες βροχές που προκαλούν πλημμύρες πλήττουν από την Παρασκευή όλη τη χώρα, όπως και πυκνές χιονοπτώσεις στις Άλπεις.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν στο εξής περισσότερο τον νότο – Καλαβρία, Μπασιλικάτα, Σικελία κυρίως – παρά τις κεντρικές και βόρειες περιοχές, προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Ρώμη, η στάθμη των υδάτων του Τίβερη αυξήθηκε πολύ στη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν έσπασαν τα φράγματα του ποταμού, παρά τις πλημμύρες που σημειώνονται εδώ κι εκεί στην περιφέρεια αυτή.
Στις Άλπεις, οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις επικοινωνίες και προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στην περιοχή του Ανω Αδίγη το χιόνι που έπεσε ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Όλα τα περάσματα είναι κλειστά και ορισμένα δρομολόγια αμαξοστοιχιών προς την Αυστρία ακυρώθηκαν.
Σφοδρές χιονοπτώσεις σαρώνουν επίσης περιοχές του βορρά λιγότερο ορεινές. Ο στρατός, με εκχιονιστικά μηχανήματα, μετέχει στις επιχειρήσεις για τον καθαρισμό των αυτοκινητοδρόμων στη Βενετία, κυρίως στην περιφέρεια Μπελούνο.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση