GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στο Μαυροβούνιο

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να... προσεγγίσουν το κτήριο της κυβέ...

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να... προσεγγίσουν το κτήριο της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου σημειώθηκαν στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Ποντγκόριτσα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Ποντγκόριτσας, εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων και έγιναν 20 προσαγωγές διαδηλωτών, τέσσερις εκ των οποίων είναι ανήλικοι.

Από τις πέτρες που πέταξαν οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση καταστράφηκαν τρία αστυνομικά οχήματα.

Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν όταν έφθασαν στην περιοχή ειδικές μονάδες της αστυνομίας και τους απώθησαν με τη χρήση κλομπ και δακρυγόνων.

Τη διαμαρτυρία τη διοργάνωσε μέσω Facebook η ομάδα «Επανάσταση στο Μαυροβούνιο - όλοι στους δρόμους», η οποία ακολουθώντας το παράδειγμα των διαμαρτυριών στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου και φωνάζοντας τα συνθήματα «Κλέφτες», «Θέλουμε παραιτήσεις», «Αλλαγές» απέκλεισαν για λίγη ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από το κτήριο της κυβέρνησης.

«Θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε. Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές να υποβάλουν παραιτήσεις» τόνισε ο Λούμπο Βάραγκιτς, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση