GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλιππίδης: «Έζησα την κόλαση του Μάλτεπε»‏

Την κόλαση που έζησε για 22 ημέρες στις φυλακές του Μάλτεπε περιγράφει στο δικό του ημερολόγιο φυλακής, που δημοσιεύουν αποκλειστικά σήμε...

Την κόλαση που έζησε για 22 ημέρες στις φυλακές του Μάλτεπε περιγράφει στο δικό του ημερολόγιο φυλακής, που δημοσιεύουν αποκλειστικά σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος κρατείται από την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ.

Σε αυτό περιγράφει γλαφυρά μέσα σε 800 λέξεις τις απίστευτες καταστάσεις που έζησε μέσα σε ένα κελί με εφτά Αφρικανούς, το πόσο δύσκολο του ήταν να κοιμηθεί, την απαράδεκτη βρωμιά στις τουαλέτες και τα λίγα επισκεπτήρια του αδερφού του, Αλέξανδρου.

Η αφήγησή του είναι συγκλονιστική και ενδεικτική των όσων έζησε για τρεις ολόκληρες εβδομάδες σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές της Τουρκίας, πριν αναπνεύσει για λίγες μόνο ώρες αέρα ελευθερίας με ένα δείπνο και μια βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ.

ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ. «Επί δύο και πλέον εβδομάδες η συγκατοίκηση με εφτά άλλους αλλοδαπούς» γράφει στις σημειώσεις του ο Αγγελος Φιλιππίδης, «κατά τα φαινόμενα Αφρικανούς, όπου κανείς τους δεν μιλούσε αγγλικά (ούτε βέβαια ελληνικά), δεν μου έδινε δυνατότητα για κουβέντες. Ο ύπνος ήταν και αυτός δύσκολος για κάποιον που έχει συνηθίσει διαφορετικά, όταν μάλιστα κυριαρχούσαν στο μυαλό μου χιλιάδες σκέψεις, που αφορούσαν την άδικη κατά την εκτίμησή μου κατάσταση στην οποία βρισκόμουν», αναφέρει.

Στη συνέχεια, περιγράφει τη βρωμιά που επικρατούσε στα κελιά της φυλακής, αλλά και τον φόβο για τη μετάδοση ασθενειών, οι οποίες «θερίζουν» σε τέτοια σωφρονιστικά ιδρύματα.

«Πέραν της φαινομενικής καθαριότητας του χώρου, η στατιστική για ηπατίτιδα Β και άλλες παρεμφερείς κολλητικές ασθένειες είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτές τις ομάδες πληθυσμού. Ο απολογισμός δεν έχει γίνει ακόμα, καθότι η μανία μου να γυρίσω στην Ελλάδα και να δικαιωθώ το ταχύτερο δυνατό δεν με άφησε να κάνω το καθιερωμένο τσεκ απ που μου πρότειναν οι Τούρκοι δικηγόροι μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση