GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Στο σωστό δρόμο οι Κεντρικές Φυλακές

Η αποφυλάκιση 56 καταδίκων, μετά την προεδρική απόφαση για μείωση ποινών, από την οποία επωφελούνται άλλοι 85 φυλακισμένοι, ενισχύει σε...

Η αποφυλάκιση 56 καταδίκων, μετά την προεδρική απόφαση για μείωση ποινών, από την οποία επωφελούνται άλλοι 85 φυλακισμένοι, ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τα δραστικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στις...
Κεντρικές Φυλακές ώστε αυτές να μετατραπούν σε ένα πραγματικό σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι σκοπός της νομικής υπηρεσίας είναι να απαμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κεντρικές Φυλακές λόγω του υπερπληθυσμού και της αναγκαίας προώθησης σωφρονιστικής πολιτικής που να συνεργεί στην αναμόρφωση καταδίκων που εκτίουν ποινές μέτριας και σοβαρότερης βαρύτητας.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη σύμφωνο γνώμη τόσο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όσο και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, προχώρησε σε μείωση ποινών σε φυλακισμένους με τα πιο κάτω κριτήρια:

1.Στους αλλοδαπούς καταδίκους οι οποίοι για λόγους ασφαλείας δεν απολαμβάνουν των ευεργετημάτων του συστήματος της εξωιδρυματικής απασχόλησης και ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, μειώθηκε η ποινή τους κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα είχαν ενταχθεί στο σύστημα εξωιδρυματικής απασχόλησης.

2.Στους καταδίκους οι οποίοι δεν επωφελήθηκαν της γενικής Προεδρικής Χάριτος, αναστολής ποινής κατά 1/4, που δόθηκε στις 5 Μαρτίου 2013 με την ευκαιρία της εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί δεν είχε ακόμα επιβληθεί η ποινή τους, μειώθηκε η ποινή τους κατά το 1/4.

3.Στους καταδίκους οι οποίοι καταδικάστηκαν για ναρκωτικά πέραν των πέντε ετών και δεν επωφελήθηκαν της γενικής Προεδρικής Χάριτος που δόθηκε στις 5 Μαρτίου 2013, η ποινή μειώθηκε κατά το 1/5, όσων έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση μέχρι δέκα χρόνια, και κατά ένα χρόνο όσων έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση πέραν των δέκα χρονών.

4.Αλλοδαποί κατάδικοι οι οποίοι καταδικάστηκαν για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία να αποφυλακισθούν αμέσως.

Όλοι οι αλλοδαποί κατάδικοι οι οποίοι θα αποφυλακισθούν σαν αποτέλεσμα των ως άνω μειώσεων ποινών, θα απελαύνονται πάραυτα.

Από τις μειώσεις ποινών φυλάκισης έχουν εξαιρεθεί οι κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, απόπειρας φόνου και σεξουαλικά αδικήματα. Με τις πιο πάνω μειώσεις αποφυλακίζονται άμεσα 56 κατάδικοι και επωφελούνται άλλοι 85 κατάδικοι.

Σε άλλους 46 περίπου καταδίκους δόθηκε προεδρική χάρη τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση